Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sony RX100 IV

Med RX100-serien har Sony været med til at sætte standarden for, hvad man kan klemme ned af billedteknik i et kompaktkamera. RX100 IV er det nyeste kamera i serien. Det ligner til forveksling sin forgænger, men under det kompakte ydre gemmer sig blandt andet en ny sensor. .

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den udmærker sig ved en forrygende hastighed, der gør det muligt at skyde op til 16 billeder i sekundet, filme slow motion video ved 1000 fps (40x) og optage 4K ved 100 Mbps. Autofokus er også forbedret, og det samme gælder skarpheden af den elektroniske søger. Den kraftfulde teknik sikrer, at du kan få utrolig lækre billeder i kassen. Kameraet byder desuden på et udvalg af funktioner, der kan matche selv professionelle modeller. Desværre er de gemt væk i kringlede menuer, mens mulighederne for manual betjening er temmelig begrænset.

Man kan selvfølgelig ikke forvente alverdens hjul og knapper på så lille et kamera, men af de få muligheder kameraet tilbyder, er det faktisk kun kontrolringen på objektivet, der er bekvem at anvende. Havde den ellers utrolig flotte skærm så bare haft touch, kunne betjeningen være gjort betydeligt nemmere.

Det er ret ærgerligt, da man ender med en afmægtig følelse af at stå med eminente kamerakræfter i hænderne uden virkelig at kunne udnytte dem. Til entusiasten der ønsker et kompakt kamera med professionelle features mister RX100 IV derved noget appel. Men som et point-and-shoot til både video og foto er Sonys kompaktkamera fortsat i en klasse for sig.