Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Fatal1ty Z170 Gaming ITX/AC

Der er noget ualmindelig tilfredsstillende ved et stærkt mini-ITX-bundkort, og de gør vores indre nørder glade. Det seneste ASRock i ministørrelse kan konkurrere med det bedste kort i fuld størrelse.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man får aldrig alle de funktioner, som man har i et komplet ATX-bundkort – der er simpelthen ikke plads nok. Det er grunden til, at der kun er en enkelt pci-e-x16-lane på dette kort og ingen understøttelse af andre pci-e-enheder såsom lydkort. Men der er en mini-pci-e-connector, der bliver brugt af et Wi-Fi-kort, og en M.2.sokkel til pci-e-ssd’er.

Det betyder, at dette diminutive ASRock Z170 har alle de funktioner, der skal til for at lave en forrygende lille gamingmaskine. Hvis man parrer den med en overclocket Core i7-processor og det kostbare AMD R9 Nano-grafikkort, har man al den gamingkraft, man kan vride ind i et lillebitte kabinet.

Den begrænsede plads gjorde, at vi kun nåede op på 4,7 GHz under overclocking. Men man kan hævde, at der ikke er nogen grund til at køre sin cpu så hårdt i en lille pc. Under alle omstændigheder er ASRocks fremragende Gaming ITX/AC en forrygende mulighed, hvis man vil lave en stærk, men diminutiv gamingmaskine.