Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Musikalsk pulsmåling

Mange motionerer med musik i ørerne, og det nyeste påhit er, at du samtidig kan få målt pulsen. Her tester vi en ny in-ear-hovedtelefon fra SMS Audio, som rapperen 50 Cent står bag.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Julesulet skal smides, og der er det effektivt med motion. Måske er du ikke bidt af træning og synes, det er lidt kedeligt. Så er det motiverende at have musik i ørerne til at holde pacet, når du løber. Og træner du efter puls, kan du gøre din træning mere målrettet. I stedet for at have både et sæt hovedtelefoner og et pulsur, kan det lige så godt forenes. Det er gjort i Biosport fra SMS Audio.

Firmaet er etableret af rapperen 50 Cent, og der står angiveligt Intel-teknologi bag nyheden – så det lover jo godt.

En optisk sensor i in-ear-hovedtelefonen opfanger pulsslagene i øret. Det er set før, og det kan lade sig gøre, hvis hovedtelefonen sidder godt til.
Så snart den sidder bare lidt løst i øret, vil den miste forbindelsen. Derfor er der flere ørestykker, du kan prøve dig frem med. Samtidig skal du lige lære, at hovedtelefonen nærmest skal drejes på plads i øret.

SMS Audio Biosport Kablet er fladt, så det ikke uden videre vikler sig sammen – særdeles praktisk når man træner.

Det kan virke lidt klaustrofobisk, for det lukker udefrakommende lyde effektivt ude. Af samme grund er Biosport mindre velegnet til cykelturen, hvor du jo helst skulle kunne høre trafikken.

Tilslutning sker med kabel, og på kablet finder du en fjernbetjening med hjertesymbol. Kablet er fladt, så det ikke så nemt bliver forviklet. Hovedtelefonen er i øvrigt IPX4-godkendt, så den kan overleve både en regnskylle og sved.

Du skal downloade en app til din smartphone for at tjekke pulsen. Her har SMS Audio valgt den kendte træningsapp Runkeeper. Med appen kan du tracke dit løb eller anden aktivitet via mobilens gps. Men du kan også tilføje at se pulsen – her både gennemsnit, maksimal puls og nuværende. Du kan til enhver tid ”tappe” på pulslogoet på din smartphone og en engelsktalende stemme vil give dig besked om puls, pace med mere. Pulsmålingen er ikke lige så præcis som med en pulssensor om brystet, og den reagerer ikke lige så hurtigt på pulsudslag. Men er du ikke hardcore-motionist, kan det sagtens bruges.

Lydgengivelsen er ret detaljeret, men vi savner den dybe bas. Der er et rimeligt dybde- og breddeperspektiv, men desværre mangler den dybe bas, hvilket alt i alt gør lydoplevelsen noget skuffende.

Ideen med at lytte til musik og samtidig kunne tjekke sin puls er dog fint tænkt, og pulsfunktionen fungerer fornuftigt.

Men lydkvaliteten er for ringe til prisen, og så bliver du alligevel ikke gladere for at motionere.

Godt alternativ:
Jabra Sport Pulse Wireless

Med pulsmåler i øret, Bluetooth forbindelse, egen app, der er ret avanceret, samt en lydkvalitet, der overgår konkurrenten BioSport er danske Jabra Pulse et godt alternativ. Men det er stadig en ret kostbar løsning, for du kan købe et sæt gode hovedtelefoner og et pulsur for samme pris. Jabra Pulse koster 1500 kroner.

Du kan modtage et mobilopkald med et hurtigt tryk på ørepropperne. Du kan modtage et mobilopkald med et hurtigt tryk på ørepropperne.