Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Gør din iPhone til et førsteklasses kamera

Savner du bedre fotos med din iPhone, men har opgivet at slæbe et digitalkamera med, så vil DxO ONE-kameraet give dig flotte skud i en utrolig kompakt pakke.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du smækker blot kameraet i Lightening-stikket på din iPhone, smider et microSD-kort i og downloader DxO ONE-appen. Her kan du vælge at skyde med auto-mode eller andre sceneindstillinger, hvis du f.eks. ved, du skyder om natten samt vælge avancerede modes, hvor du kan justere blænde, lukketid m.m. præcis som et rigtigt digitalkamera.

I appen kan du også vælge, om du vil skyde i jpg eller raw, om du vil bruge blitz, timer m.m. Swiper du ned på et foto, kan du også se informationer som blænde, lukketid, et lille kort over, hvor fotoet er taget og andet spændende info. Brugerfladen er nem og brugervenlig uanset, om du vil skyde i auto-mode eller lege med indstillinger.

Der var ingen tvivl om, at du med DxO ONE kan få utroligt flotte billeder samt HD-video i en kompakt pakke. Samtidig høster du også fordel af, at du med det samme kan behandle dem på din iPhone og sende dem videre ud i verden, uanset om det så er til redaktionen, svigermor eller Facebook. Den eneste malurt i bægeret er den høje pris, og det koster en stjerne.

Har du ønsket og behovet for flotte fotos, du selv kan skrue på, vil det være pengene værd. Derudover skal du være opmærksom på, at du i mange tilfælde vil være nødt til at fjerne coveret, så kameraet kan sidde helt ind i Ligthening-stikket.