Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Fon Gramofon - kvadratisk, praktisk, nemt

Et virkelig vellykket produkt, som har testens bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Gramofon har intet med en grammofon at gøre – den firkantede enhed er en streamingboks, og var det ikke for den blå lysende ring på toppen af den sorte eller hvide kasse, ville du tro, at her var tale om et lille smykkeskrin!

Enheden er lavet af plast og ligner bestemt ikke et kvalitetsprodukt. Men den er prismæssigt på niveau med de billigste i denne test, og modsat Logitech og Philips kan du her bruge Wi-Fi som streamingmetode. Der er dig også ethernet-tilslutning bagpå. På bagsiden finder du også den analoge udgang, som sker med et minijackstik. Heldigvis får du et kabel med, som har phono-stik i den anden ende, hvilket de fleste musikanlæg kræver.

Alt i Gramofon styres fra en app, og her overraskes vi over, at så forholdsvis ubeskrevet og nyt et produkt kan gøre det så godt. For efter en lille opsætning kan du spille løs, tilføje flere Gramofon’er til andre rum og give dem navn, så du ved, hvilken der spiller. Folkene bag Gramofon laver også netværksenheder, og derfor skulle den lille streamingenhed faktisk være i stand til at booste dit trådløse netværk, så du kan forlænge dette. Det havde vi vanskeligt ved at konstatere i praksis, men ideen er god!

Fon Gramofon Enheden fås også i hvid. På bagsiden kan du også tilslutte direkte til routeren med ethernet-kabel.

Gramofon er en meget billig og enkel måde at opnå trådløs lyd med Wi-Fi på og samtidig kunne tilføje flere rum, uden det koster en formue.

Den styrende app er enkel, og du kan også aflytte og kontrollere musikken fra de fleste streamingtjenester. Lydkvaliteten er ganske god, med en fin dybde og bredt perspektiv. Gramofon har ikke den glød og varme, som du oplever i mere kostbare streamingenheder, men alt i alt er vi ret overraskede over, hvor godt denne lille lydboks klarer sig – testens bedste køb. Den nærmeste konkurrent er den lidt dyrere Argon, som har fordel af displayløsningen.

Fon Gramofon Øverst på knappen med den blå ring kan du betjene volumen og skifte musiknummer via knappen. Ringen skifter farve under opsætningen.