Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Gigabyte GA-170X-Gaming 5

Gigabyte har altid haft flair for design, og GA-170X-Gaming 5 er ingen undtagelse. I en pc-gamingverden, der er domineret af sort og rød, er det rart til en afveksling at se en producent prøve at skille sig ud fra flokken. Gaming 5 er en stilfuld blanding af sort, rød, hvid og sølvgrå. Det ser forrygende ud i et kabinet med vindue.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I kortets hjerte finder man det trofaste og veludstyrede Z170-chipsæt, der understøtter tre pci-e 16 x-slots, tre SATA Express-stik, seks 6 Gb/sek.-stik (SATA), et væld af USB-stik og to pci-e x4 M.2-slots, der begge kan understøtte blandt andet RAID 0. Det er i sig selv ret sjældent, og med et kort til denne pris er det meget imponerende.

Hvad angår ydelsen, er det et af de bedre kort i denne prisgruppe. I vores renderingstest ragede GA-Z170X-Gaming 5 op over vores bundkorts mudrede slagmark og var meget ofte blandt de tre bedste i næsten enhver sammenhæng. Og det lykkedes kortet at præstere det med et ekstremt lavt strømforbrug. Det betyder i det lange løb færre udgifter. Meget imponerende.

Gigabytes BIOS er imidlertid en helt anden historie. Det er et af de mindst intuitive UEFI-BIOS’er, vi nogensinde har arbejdet med. Alene at få Intels Turbo-funktion til at fungere krævede fire forsøg. Oprigtig talt, Gigabyte, vi er i 2016. Vi er klar over, at det ikke er den vigtigste del af systemet, men et godt, smart BIOS gør livet meget rarere. Men vi må tilføje, at da vi første havde fået den lille chip over i overhalingsbanen, gik det stærkt.

Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 er et fantastisk bundkort, der er fyldt til randen med flere funktioner, end man kunne drømme om – navnlig til den pris. Hvis man vil begive sig ind i den fagre verden af Skylakes Z170 chipsæt, kan man roligt overveje at anskaffe det dejlige lille kort, men forvent at bestille det på internettet hos en udenlandsk forhandler.