Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gør din mobiltelefon til et mikroskop

Verdens tyndeste mikroskop-linser gør det nu muligt for alle at udforske mikroverdenen med smartphone og tablet. Med Blips-linserne kan man se hver en detalje på insekter og blomster, kontrollere præcisionsarbejde eller undersøge ungernes hår for lus - og samtidig tage fantastiske billeder i den mikroverden, der åbner sig.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det første gang linserne forhandles fra Danmark. Eneste, danske forhandler er avXperten.dk, og indehaveren er begejstret:

"Blips-linserne giver helt almindelige mennesker muligheder, som ellers normalt er forbeholdt professionelle," fortæller Frederik Nielsen.

Det er uhyre enkelt at forvandle sin smartphone eller tablet til et mikroskop med linserne. De placeres over kameraet, og med èt er det muligt at se utrolige detaljer. De to linser i Basic Kit er supertynde: Blips Macro er 0,5 millimeter høj og Blips Micro 1,2 millimeter. De er produceret af en stærk type plast, der ikke ændrer form.

Linserne fæstner sig solidt til smartphonen med en specielt effektiv type lim, der gør det muligt at anvende linserne igen og igen.

100 ganges forstørrelse

Blips Macro forstørrer objekter med 8-15x zoom og Blips Micro forstørrer med 16-30x zoom. Med Micro er det muligt at se detaljer på 1/300 millimeters størrelse, og brug af smartphonens digitale zoom kan sikre over 100 ganges forstørrelse.
"Man kan bruge linserne for sjov og bare gå på oplevelse i det fascinerende mikro-univers - eller til seriøse formål som for eksempel undersøgelse af modermærker og kvalitetskontrol af lodning, sømme og malerarbejde," fortæller Frederik Nielsen.

Gratis Blips-app

Det er både muligt at bruge linserne sammen med den eksisterende kamera-app og med Blips` egen app med specielle features. App`en hedder SMO (SmartMicroOptics), den er gratis og kan downloades i App Store.

Linserne opbevares i et kort, der er mindre end et kreditkort, og kan således let opbevares i tegnebogen eller lommen.

Basic Kit med de to linser koster 249 kroner, og det udvidede Lab Kit kan erhverves for 399 kroner.

Læs mere hos avXperten.dk og se en demonstrationsvideo af linserne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere