Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny topmobil fra HTC

HTC U Ultra har en ekstra skærm i toppen samt god lyd og kunstig intelligens.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Så blev det tid til en nye topmobil fra HTC. Ved et event i formiddags præsenterede den taiwanske mobilproducent U Ultra, der ledsages af U Play, som en billigere lillebror.

Begge har en række funktioner, der tilpasser telefonen til den enkelte bruger – sågar udseendet ændrer sig dynamisk.

Liquid Surface

Telefonerne har et unikt symmetrisk design med en for- og bagside bestående af flere lags 3D-kurvet glas, der løber jævnt rundt om aluminiumsrammen og dermed skaber en glidende overgang mellem glas og metal. Dybden og finishen i overfladefarven gør, at lyset afspejles og farven gengives forskelligt alt efter, hvordan du holder telefonen – unikt, farvestrålende og smukt.

Følger hver en kommando

HTC U Ultra har 4 retningsuafhængige mikrofoner og kan genkende netop din stemme – også når den er i dvale. Med et enkelt ord kan du låse den op, besvare opkald, sende beskeder og endda benytte håndfri navigation.

Lyd der lytter

Vi oplever alle lyd forskelligt. HTC USonic bruger sonarteknologi til at analysere dit indre øre, og tilpasser lyden derefter. Små ændringer på grund af kulde, varme, forkølelse osv. registreres på kun 2 sekunder – du får altså en lydoplevelse, der er skræddersyet til dig, hver gang.

Kunstig intelligens

Både Ultra- og Play-udgaven er baseret på den nye HTC Sense Companion – en personlig assistent der tager ved lære af, hvordan du bruger din smartphone. Den foreslår dig at tage varmt tøj på og køre lidt tidligere på arbejde, når der er varslet snevejr, minder dig om at medbringe en mobiloplader på din forretningsrejse, og sågar foreslå restauranter og reservere pladser til dig når du er på ferie. Det bedste er dog, at den udvikler sig helt naturligt i takt med, at den lærer dig bedre at kende.

HTC U Play. HTC U Play.

Dual Display

Nu kan du holde dig opdateret, uden at blive afbrudt: På HTC U Ultra vises vigtige notifikationer øverst på en separat miniskærm i toppen. Du kan bruge alle 5,7 tommer på den primære skærm til det, du vil, og få direkte adgang til dine kontakter, yndlingsapps og meget mere via ikonerne på den sekundære skærm.

Uddrag af specifikationer for HTC U Ultra og HTC U Play:

• Skærm 
o Ultra: 5,7" Quad HD (2560 x 1440) med Gorilla Glass 5
+ 2,05" miniskærm med 160 x 1040 pixel opløsning til notifikationer
o Play: 5,2" Full HD (1920 x 1080) med Gorilla Glass 3

• Kamera 
o Ultra: Hovedkamera på 12 MP, UltraPixel 2, optisk billedstabilisator og laser-autofokus, 16 MP frontkamera med 4 MP UltraPixel Plus-funktion
o Play: Hovedkamera på 16 MP og optisk billedstabilisator, 16 MP frontkamera med 4 MP UltraPixel-funktion

• Lyd
o Ultra: Hi-Res Audio +, HTC BoomSound med Adaptive Audio via HTC USonic, samt stemmegenkendelse og 3D-lydoptagelse via 4 retningsuafhængige mikrofoner
o Play: HTC BoomSound med Adaptive Audio via HTC USonic og lydoptagelse via 2 mikrofoner med støjreduktion

• Styresystem
o Android 7.0 med HTC Sense og HTC Sense Companion – intelligente forslag baseret på, hvad du bruger telefonen til

• Design 
o Ultra: 162,41 x 79,79 x 3,6-7,99 mm, 170 g
o Play: 145,99 x 72,9 x 3,5-7,99 mm, 145 g

HTC U Ultra og U Play kan købes sidst i 1. kvartal 2017 købes i farven "brilliant black" til en vejledende pris på henholdsvis 5.990 kroner og 3.790 kroner. Du kan også købe telefonerne i HTC's webbutik i et udvalg af farver.

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere