Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kompakt kraftværk fra Canon

PowerShot G9 X Mark II er i stand til at tage helt op til 8.2 billeder i sekundet, hvilket gør den hurtigere end mange spejlreflekskameraer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

PowerShot G9 X Mark II er forsynet med en stor 1.0 type CMOS-sensor med en opløsning på 20.1 megapixel samt Canons DIGIC 7 processor. Det betyder, at kameraet både er lynhurtigt og leverer billeder samt videoklip i en imponerende kvalitet - såvel til den kræsne entusiast, der har brug for en kraftfuld fotografisk følgesvend i kompaktklassen, som til forbrugeren, der ønsker at opgradere fra smartphone til et rigtigt kamera.

Power, performance og præcision

Dual Sensing Image Stabilisation giver op til 3.5 blænde mere at arbejde med under dårlige lysforhold og sikrer desuden optagelser helt uden rystelser. Sammen med en hastighed på 8.2 billeder i sekundet og lynhurtig autofokusering, der stiller knivskarpt på blot 0.14 sekund er PowerShot G9 X Mark II således altid klar til kamp. Kameraet byder desuden på 3x optisk zoom og et 28 mm. vidvinkel objektiv, der gør det anvendeligt til stort set alle fotografiske situationer lige fra portræt- til landskabsoptagelser.

Sensoren reducerer eventuel digital støj betragteligt og forbedrer det dynamiske spænd, hvilket sikrer ensartede optagelser uanset lysforholdene. Desuden giver det lysstærke f/2.0 objektiv gode mulighed for at arbejde kreativt med dybdeskarpheden, og det nye Auto ND filter (Neutral Density) gør det muligt at arbejde med længere lukkerhastigheder uden overbelysning, f.eks. når der arbejdes kreativt med motiver i bevægelse.

Skarpe videoer

Med PowerShot G9 X Mark II er det muligt optage High Definition videoklip i imponerende kvalitet, hvilket blandt andet kommer til udtryk via de imponerende kræfter i DIGIC 7-processoren. Den giver nemlig en klar forbedring i mulighederne for at spore samt følge motiver i bevægelse og dermed sikre optagelser, hvor det, der skal være i fokus, fremstår knivskarpt.

Canons Dynamic Image Stabilisation teknologi sørger endvidere helt automatisk for at korrigere for kamerarystelser, hvilket gør det muligt for fotografen så at sige at "skyde fra hoften" eller enhver anden tænkelig vinkel - også selv om han eller hun er i bevægelse. For den kreative er der endda mulighed for at arbejde med Time-Lapse videoklip i PowerShot G9 X Mark II.

Lommevenligt kraftværk

Canons PowerShot G-serie er som nævnt kendt for at levere imponerende performance, og PowerShot G9 X Mark II er ingen undtagelse på trods af, at det kompakte aluminiumshus i elegant retro-look er 25 procent mindre og dermed lettere end forgængeren. Det vejer blot 206 gram og passer således også til en skjortelomme.

På trods af det kompakte design er der naturligvis også blevet plads til den intuitive LCD touchskærm på kameraets bagside, som giver fuld kontrol over og adgang til kameraindstillingerne uden at skulle dreje på diverse knapper. Den funktionelle Lens Control Ring på objektivet giver fuld kontrol over blænde, lukkerhastighed og zoom.

Nem deling af billeder og video

Når det er tid til at dele såvel stillbilleder som videoklip med omverdenen, er det ganske enkelt via Wi-Fi knappen. Dynamic NFC gør det muligt hurtigt at overføre optagelserne til kompatible enheder såsom Canon Connect Station, hvor de også kan arkiveres.
Via den nye Bluetooth funktionalitet er det muligt at opretholde forbindelsen til kameraet, endda selv om det er pakket væk, hvilket gør det muligt til hver en tid at se og dele sine fotografiske højdepunkter via en smartphone eller tablet. Denne funktion gør det også muligt at smartphonen eller tabletten kan benyttes til at fotografere eller optage videoklip trådløst.

Flere nyheder fra Canon

Sammen med PowerShot G9 X Mark II har Canon lanceret nyhederne PowerShot SX430 IS, der byder på imponerende 45x zoom, samt de to nye kompaktmodeller IXUS 185 og IXUS 190, der er de nyeste skud i den populære IXUS-serie, der efterhånden har fået næsten kultstatus. Desuden skal nævnes tre nye camcordere, nemlig LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 og LEGRIA HF R88. De byder alle på 32x optisk zoom og 57x Advanced Zoom, lige som modellen HF R88 desuden er forsynet med en vidvinkeladapter.

Powershot G9 X Mark II koster 3.999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere