Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Pioneer Rayz Plus: De ultimative in-ears til iPhone

Man kan begræde tabet af jackstikket i de nyere iPhones. Man kan også vælge i stedet at se positivt på sagen og glædes ved de nye muligheder, det giver at koble hovedtelefoner i Lightning-stikket. Dem udnytter Pioneer til fulde med deres Rayz Plus in-ears, som byder på et væld af smarte funktioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er mikrofon til opkald, avanceret noise cancelling, HearThru, så du kan høre, hvad der foregår omkring dig, equalizer, så du kan justere lyden samt adgang til Siri og diverse andre småfunktioner.

Alt dette uden at du behøver lade headsettet op, for Rayz Plus får al den strøm, det skal bruge fra mobilen. Og du kan endda oplade mobilen samtidig med, at du lytter til musik på headsettet, for Pioneer har forsynet det med en Lightning-indgang på ledningen. Her finder du også en controller til de vigtigste funktioner, så du ikke skal åbne mobilen for at få adgang til indstillingerne.

Bruger du den tilhørende app, får du endnu større kontrol samt mulighed for at dykke mere ned i indstillingerne. Lyden i headsettet er ganske glimrende omend ikke i hi-fi-klassen. Den skærer en smule i toppen, men med lidt indstilling af eq’en, har man hurtig en behagelig afrundet og fyldig lyd. Støjreduktionen kan kalibreres til dine ører og er imponerende god.

Den lukker effektivt lavfrekvente lyde som motorstøj ud, og selv tale på et travlt kontor fjerner den det meste af. Der følger et godt udvalg af både gummidutter og silikonedutter, så du kan tilpasse dem dine ører. De fleste vil derfor kunne få dem til at sidde perfekt, dog lykkedes det os ikke at finde dutter, der kunne lukke den pivende vindstøj ude, der opstår, hvis du løber med dem i blæsevejr.