Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Polycom Pano: Trådløst præsentationssystem for alle typer enheder

Mødet er fastlagt, nu skal alle have adgang til møde-lokalets faciliteter. Det findes der en række løsninger på, den ene smartere end den anden, Pano er tilmed en ret prisvenlig en af slagsen.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Udfordringerne er mange i bestræbelserne på at skabe de perfekte mødebetingelser for mødedeltagerne i virksomheden. Ikke nok med at der skal være et fælles 'medie' installeret, hvorpå visualisering af delt indhold fra de forskellige møde-deltagere kan vises.

Men det skal også rent praktisk sikres, at de enkelte mødedeltagere rent faktisk kan tilgå den interaktive skærm, eller tilsvarende løsning der er implementeret. Denne visualiserings- og delingsplatform skal så igen 'kunne spille sammen med' virksomhedens netværk og øvrige kommunikationsværktøjer.

Der findes en lang række løsninger til deling og visualisering af indhold til virksomhedsbrug, fra et lige så stort antal forskellige virksomheder. De er meget forskellige, når det kommer til kompleksitet og brugervenlighed. En ting er dog sikkert, det kan blive endog meget dyrt for en virksomhed at udstyre et mødelokale med de rette faciliteter.

Pano, det lille multitalent

Polycom har med Pano en løsning, der gør det muligt at dele indhold fra op til fire forskellige kilder på en HDMI-understøttet skærm. Det kan gøres i op til 4K-opløsning ved 60 fps.

Ved visning af fire kilder samtidigt kan hver af disse være på 1080p. Som supplement til den lokale funktionalitet kan Pano integreres med Polycoms videokonferenceenheder, så indhold kan deles med nogle, der måtte befinde sig i et andet mødelokale langt borte.

Under mødet kan man også tilgå indhold fra ens Microsoft OneNote for Business-konto, men det kræver dog brug af Polycom Cloud Service.

Tilslutter man Pano til en touchskærm, får man en optimal udnyttelse af enheden. Ikke nok med at man kan tilføje noter til det viste på skærmen (hertil benytter man de i venstre side indbyggede tegneværktøjer), men udover dette får man adgang til en whiteboard/blackboard-funktion, der kan benyttes til punktformsopremsninger, brainstorms eller andre kreative tanker.

Det virkeligt smarte ved disse boards er, at de er uendelige, har man brugt alt pladsen, kan man med to fingre knipse det skrevne sammen, således at der åbenbares mere plads. Dette kan gøres såvel for x- som y-aksen.

Man kan tage et skærmbillede af det viste, inklusive noter og markeringer, eller af det skrevne på ens whiteboard. Benytter man sig af Pano-appen til forbindelse, kan man også gemme resultatet på ens Windows-pc eller Mac-computer.

Mange muligheder, let eksekveret

Man kan forbinde ens enhed til Pano via HDMI eller trådløst. Den mest umiddelbare måde er at gøre det trådløst via miracast fra en Windows- eller Android-enhed, eller via AirPlay fra en Mac- eller iOS-enhed.

Ønsker man at gøre brug af Pano-appens muligheder, skal man koble sig til Pano via en Windows-pc eller Mac-computer. Men man kan som sagt sagtens oprette forbindelse uden.

Opsætning og igangtagning af Pano er meget pædagogisk anlagt med instruktioner til hvorledes, man opretter det brugerrum, hvor alle kan dele deres indhold.

Når man kobler sig til Pano, skal man angive en firecifret pinkode, men denne står tydeligt på skærmen, så der er nærmest ingen forhindringer for et fuldstændig gnidningsfrit brugsscenarie.

Er man i tvivl om noget, vil den korte men fyldestgørende hjælpefunktion forklare Panos funktioner med tydelig angivelse af alt fra indholdsbakken, hvor alle skærmbilleder i sektionen mellemlagres, til touchfunktionerne.

Hvem er målgruppen?

De fleste virksomheder med brug for et velassorteret mødelokale, men hvor man også gerne vil holde øje med omkostningerne. Sådan ser vi det i hvert fald.

Tilslutningsmulighederne er universelle, det eneste, der virkelig kan drille, er miracast over visse Android-enheder.