Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nissan klar med rasende hurtig elbil i Formel E klassen

Exceptionelle aerodynamiske egenskaber samt en helt ny batteri- og drivlinjepakke får Nissans nye Formel E bil til at flyve over banen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Bilen til Nissans Formel E-program er designet af Nissan Global Design-team i Japan.

”Ved første øjekast lignede Formel E-bilen til 5. sæson ifølge vores designerteam en eldrevet supersonisk fugl i flugt”, fortalte Alfonso Albaisa, som er senior vice president of global design hos Nissan Motor Co., Ltd. ”Og naturligvis førte denne første reaktion fra teamet os i retning af en følelse af at slippe modstand og tyngdekraft. Formel E-racerbiler er stort set lydløse, men hastigheden er eksplosiv, så vi tænkte naturligvis på dopplereffekten, da vi designede bilen. Kombinationen af den soniske puls fra dopplereffekten og den kraft, der udløses fra overlydsbraget, gav inspiration til vores hyldest til racerløb for elbiler!”

Mere kraft

Den nye pakke leverer mere kraft og længere rækkevidde, og den eliminerer behovet for at skifte bil midt i løbet, som det har været tilfældet i mesterskabets første fire sæsoner.

”Nissan er stolt over at være innovatør inden for elbiler til gadebrug, hvor Nissan LEAF på verdensplan har tilbagelagt over 4 milliarder kilometer uden emissioner*. Nu ønsker vi at give denne ekspertise inden for elbiler videre til motorsporten”, udtalte Jose Munoz, som er Chief Performance Officer hos Nissan Motor Co., Ltd.

Udviklingsplatform for elbiler

"Den nye Formel E-bil bliver her til morgen præsenteret for offentligheden for første gang, og vi er rigtig glade for at kunne præsentere Nissans bil forud for debuten. Nissans mulighed for at bruge dette mesterskab som en vigtig udviklingsplatform for vores elbilsteknologier og muligheden for at kunne køre racerløb midt i nogle af de største byer rundt om i verden gør bilen perfekt for os til at vise eksempler på Nissan Intelligent Mobility."

De nyeste teknologier

Nissan Intelligent Mobility er koncernens strategi til at nytænke, hvordan biler køres, drives og integreres i samfundet.

Mens den nye Nissan Formel E-bil blev præsenteret for første gang i dag, har arbejdet med udviklingen af den helt nye teknikpakke været i gang i mange måneder, mens Nissan har forberedt bilens debut.

Nissan samarbejder med partneren Renault om at udbygge den allerede eksisterende ekspertise og udvikling, hvilket er i tråd med Renault-Nissan-Mitsubishi-partnerskabets fokus på at samarbejde og maksimere synergieffekterne med henblik på at øge konkurrencedygtigheden. Flere detaljer om eksempelvis opbygning og kørere vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

”Nissan har meget at byde på med vores ekspertise inden for elbilsteknologi til gadebiler, og det viderefører vi nu på racerbanerne, fortalte Michael Carcamo, som er global motorsport director hos Nissan.

”Konkurrencen i Formel E-mesterskabet er stigende, og vi ser frem til de unikke tekniske udfordringer, der venter. Vi går ind i mesterskabet i år, hvor alle deltagende producenter stiller op til 5. sæson med helt nye biler og nye kombinationer af batteripakker og drivlinjer.”

Besøger de største byer

Femte sæson af ABB FIA Formula E-mesterskabet forventes at besøge store internationale byer som eksempelvis Hong Kong, Berlin, Zürich, Rom og New York. Den nye bil, som får debut i femte sæson, skal efter planen deltage i Formel E-mesterskabet de næste tre sæsoner.

Flere detaljer om Nissans kørere og andre teknik- og marketingrelaterede partnere i forbindelse med Formel E-debuten forventes offentliggjort senere i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere