Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

3 dropper roaming-afgifter i Sydamerika

3 tilføjer fire nye lande til abonnementer med 3LikeHome: Mexico, Brasilien, Chile og Argentina. Det er godt nyt til de rejselystne danskere. Ifølge rejsesøgemaskinen Momondo har der været en mærkbar stigning i antal søgninger til særligt Mexico og Chile på bare et år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danskernes rejsevaner ændrer sig hele tiden, og det gælder ikke mindst de destinationer, vi vælger at besøge. Særligt Latinamerika har taget et mærkbart ryk op ad listen over danskernes drømmedestinationer. Det er også en af grundene til, at 3 nu tilføjer Mexico, Brasilien, Chile og Argentina til listen over lande 3Likehom lande, hvor danskerne nu kan roame uden afgift.

"Når vi udvider vores portefølje over lande, som man kan roame i uden afgift, så holder vi blandt andet øje med tendenserne i rejsebranchen. I løbet af det seneste år har vi oplevet en ny trend. Danskernes interesse for at rejse til Mexico, Brasilien, Chile og Argentina er taget til. Særligt Mexico står øverst på ønskelisten. Derfor tilføjer vi netop de lande til 3LikeHome, så danskerne kan få en helstøbt oplevelse og ikke føle sig begrænset af mobiltelefoni, siger David Elsass, der er privatkundedirektør i 3.

Dermed udvides 3LikeHome fra 53 til 57 lande, hvor data, sms, MMS, opkald til og fra danske og lokale numre ikke koster ekstra, når man befinder sig i et 3LikeHome-land.

Mexico hitter stort

Danskernes interesse for de latinamerikanske lande er til at tage at føle på. Det viser nye data fra den globale hotel- og rejsesøgemaskine Momondo. På bare et år er antal søgninger på flybilletter til Mexico steget hele 19 procent. Ser man på antal søgninger til Chile, så lyder stigningen på 11 procent.

"Det er en virkelig signifikant stigning på bare et år. Vi ser, at især Mexico er kommet på danskernes radar, og der er ikke noget at sige til det. Destinationen har meget af det, danskerne elsker i form af smukke strande og godt vejr, og så er priserne relativt lavere end på europæiske destinationer. Der er stadig ingen direkte rutefly fra Danmark, og flypriserne ligger lidt højere end til Nordamerika, men det ser altså ikke ud til at have afskrækket danskerne – vi regner tværtimod med, at interessen vil stige i løbet af det kommende år, forklarer Lasse Skole Hansen, der er presseansvarlig hos Momondo.

Fem minutter på Facebook – 4.000 kroner

De danskere, der havde tænkt sig, at rejsen skulle gå til Mexico, Brasilien, Argentina eller Chile, kan nu se frem til, at opholdet bliver lettere og billigere. Det er slut med at fare vild, fordi man kan få hjælp af GPS’en på telefonen, ligesom man ikke er afhængig af WiFi for at oploade billeder til Instagram. Man behøver ikke bekymre sig om ekstraregninger, hvis man glemmer at slå dataroaming fra, og det koster ikke ekstra at ringe, sende sms’er, modtage opkald eller bruge data. I de fire lande har det indtil i dag kostet 14 kr. i minuttet at modtage og foretage opkald og en megabyte har kostet 100 kr., hvilket svarer til, at fem minutter på Facebook løb op i 4.000 kr.

"Vores mål er at gøre mobiltelefoni så nemt som overhovedet muligt for danskerne. Vi ved, at mange har en barriere, når det kommer til udlandet og mobiltelefoni. De frygter, at de får en uventet ekstraregning, fordi de havde glemt at slå roaming fra, eller de afholder sig helt fra at bruge mobilen. De bekymringer fjerner vi for dem med 3LikeHome, så de kan slappe helt af og bare opleve, når de er afsted", siger David Elsass fra 3.

Fakta:

Stigning for antal søgninger på momondo.dk i perioden 28.02.2017 - 28.02.2018 sammenlignet med perioden 28.02.2016 - 28.02.2017:

Mexico: + 19 %
Chile: + 11 %

Om 3LikeHome:

3 droppede som de første roamingafgifterne i starten af 2014, hvor teleselskabet lancerede 3LikeHome i seks lande
3LikeHome dækker nu 57 lande bl.a. Mexico, Brasilien, Argentina, Chile, Thailand, Australien, Canada, Hongkong, New Zealand, Kina, Puerto Rico, Singapore, USA og hele EU
3LikeHome er inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer for privatkunder samt en række erhvervsabonnementer hos 3
3LikeHome dækker:

Trafik på alle tilgængelige netværk i de pågældende lande, ikke kun 3’s netværk
Modtagelse af kald og opkald til danske og lokale numre
SMS/MMS til danske numre og til lokale numre
Op til 10 GB data i op til 30 dage af gangen. Data forbruges fra den datamængde, der er inkluderet i kundens abonnement
Opkald til udenlandske numre uden for det land, man befinder sig i, koster almindelig udlandstakst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere