Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TP-Link HS110 smart stikkontakt: Tænd/sluk plus sladrehank

Fjernstyrede stikkontakter er rare i rum med mange lamper og andet, der ikke skal være tændt hele tiden. TP-Link HS110 måler også energiforbruget og kan få hjemmet til at se beboet ud.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Stikkontakter er et nødvendigt onde, som helst ikke skal ses, men på den anden side gerne må være let tilgængelige. Dette dilemma kan løses med løsninger, som kan placeres ude af syne, f.eks. udtag i gulvhøjde, og tilgås med en fjernbetjening eller en app på en smartphone.

Et godt eksempel på sådan en smart stikkontakt er TP-Link HS110. Den styres fra firmaets Kasa-app, som også kan kontrollere smarte pærer, overvågningskameraer og andre kompatible enheder.

Rapportering og simulering

TP-Links smarte stikkontakt kan meget mere end at tænde for lamper, der ikke kan monteres med smarte pærer. Man kan sætte den til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter, så der f.eks. er varme i gulvet i badeværelset om morgenen.

Desuden er der en Away-funktion, som kan få et hjem til at se beboet ud, fordi der tændes og slukkes på bestemte tider i et interval, der kan være ens eller forskelligt fra dag til dag.

Endelig kan man bruge stikkontakten til at finde hjemmets energisyndere. Hvor mange kWh koster det eksempelvis at have en hardcore-gamer siddende og spille ved en monstermaskine med vandkøling?
Selv er HS110 ret økonomisk. Den bruger 1,3 W i standby og 2,0 W, når den har tændt for strømmen.