Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Helt vanvittig zoom i Nikons nye kompaktkamera

Med rekordhøj 125x optisk zoom udgør Nikon Coolpix P1000 et teleskop i ministørrelse. Zoomen kan fordobles digitalt, så du kan fotografere kratere på månen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nikon Coolpix P1000 er verdens første kompaktkamera med 125x optisk zoom. Brændvidden er 24-3.000 mm, og med kameraets Dynamic Fine Zoom den via digital teknologi til hele 6.000 mm, eller 250x. Således kan du zoome så meget ind, at du kan fotografere kratere på månen.

Kameraet skyder billeder på 16 megapixel og video i 4K.

En maksimumblænde på f/2,8 gør Coolpix P1000 i stand i stand til skyde brugbare billeder i lav belysning, og Nikons objektivteknologi minimerer forvrængning, så du opnår skarpe billeder, også ved optagelser med ultralange telefotobrændvidder.

Chelsey Lavall, Product Manager for digitale kompaktkameraer i Nikon UK, siger: "Takket være Coolpix P1000 har det aldrig før været så let at fange fantastiske scenerier og uforglemmelige øjeblikke. Det utrolige zoomområde fra vidvinkel til supertelefoto betyder, at man nu kan få hele motivet med eller zoome ind på de mindste og fjerneste detaljer. Dette kompakte megazoomkamera vejer desuden mindre end en fjerdedel af et DSLR-kamera med et almindeligt supertelefotoobjektiv, hvad der gør det ekstremt let at have med, ikke mindst når man er på rejse."

Oversigt over de vigtigste funktioner

  • Ultrakraftig zoom. Optag med 125x optisk zoom (24-3.000 mm) og 250x Dynamic Fine Zoom (6.000 mm).2,3
  • Det lysstærke f/2,8-f/8 NIKKOR-objektiv, 16 megapixel-sensor, EXPEED-billedprocessor og RAW-understøttelse sikrer tilsammen skarpe resultater.
  • 4K/UHD (30p) eller fuld HD (1080p) video med billedhastighed på op til 60p. Man kan optage i stereolyd og nyde godt af det rene HDMI-udgangssignal.
  • Optisk VR (vibrationsreduktion) via dobbeltregistrering modvirker effekten af kamerarystelser, så man opnår skarpere stillbilleder og videoer. Vibrationsreduktionens aktiv-indstilling giver et mere stabilt billede i søgeren og på skærmen.
  • Den lysstærke 3,2" LCD-skærm med 921.000 punkter kan vippes og drejes i næsten alle retninger.
  • Nem zoomindstilling. Et stort håndgreb og en zoomknap på siden gør betjeningen nem. En hurtig returzoomknap trækker omgående objektivet ind fra supertelefoto til vidvinkel, så man nemt kan få motiver med, der har bevæget sig uden for billedfeltet.
  • Takket være RAW-understøttelse kan brugeren gemme ukomprimerede billedfiler og eksportere dem til billedredigeringsprogrammer.
  • Med SnapBridge kan brugeren synkronisere fotos med en smartenhed under optagelsen. SnapBridge gør det også muligt at fjernbetjene kameraet via en smartenhed.

Den vejledende pris for Nikon Coolpix P1000 er 8490 kroner, og kameraet forventes at komme i butikkerne til september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere