Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prøv Huaweis nye styresystem: Emui 9.0 klar i beta

EMUI 9.0 kommer med GPU Turbo 2.0 og byder på nye værktøjer, som skal hjælpe brugeren med at navigere i det digitale landskab. Systemet er klar i beta så alle med en kompatibel mobil kan hente det.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ved IFA-messen i Berlin offentliggjorde Huawei, at deres nye Android Pie-baserede styresystem EMUI 9.0 nu er i beta.

"Det nye styresystem er skabt med en ambition om at give en bedre og mere intuitiv brugeroplevelse. Vi har videreudviklet interfacet og minimeret antallet af trin, som brugerne skal igennem for at gennemføre en opgave. Derudover arbejder styresystemet i gennemsnit 12,9 procent hurtigere, hvilket betyder, at du hurtigt og nemt kan åbne og tilgå dine apps og slippe for spildtid i processen," udtaler Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark.

Proppet med kraftfuld indmad

Det nye styresystem kommer med Huaweis nye stærke grafikprocessor GPU Turbo 2.0. Det betyder, at smartphonen vil være i stand til at understøtte endnu flere grafiktunge spil. Derudover kan GPU Turbo 2.0 på intelligent vis optimere ressourcekrævende opgaver og give enheden et performance-boost samtidigt med, at strømforbruget reduceres. Udover spiloplevelsen er GPU Turbo 2.0 også med til at forbedre svartiden på touch-skærmen og netværksforbindelsen.

Nye funktioner sikrer digitalt velvære

Et nyt styresystem betyder også masser af nye værktøjer. Med EMUI 9.0 får brugeren adgang til fire nye redskaber: HiVision, Password Vault, Digital Balance dashboard og Wind Down-funktionen.

HiVision-funktionen gør, at smartphonekameraet bliver i stand til at identificere landmærker og kendte malerier via augmented reality ved, at man holder kameraet hen mod objektet. Når objektet er identificeret, vil du bl.a. blive introduceret til historien bag det pågældende objekt og få andre interessante fakta.

Password Vault hjælper brugerne med at opbevare krypterede kodeord med ansigts- eller fingeraftryksgenkendelse, som nemt kan hentes frem, når de skal bruges.

Med Digital Balance dashboardet kan du holde øje med dit smartphoneforbrug, som fx hvor meget tid du bruger på dine apps. Den kan også bruges til at sætte begrænsninger på, hvor meget du må bruge hver app. På den måde kan du hjælpe dig selv eller dine børn med at regulere brugen af fx sociale medier eller spil.

Wind Down-værktøjet er beregnet til at hjælpe brugeren med at koble af og komme ned i tempo før sengetid.

Følgende smartphones understøtter EMUI 9.0 beta: Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro og Huawei Mate 10. Læs mere om, hvordan du deltager i betaprogrammet her.

Ved den officielle lancering vil EMUI 9.0 understøtte Huaweis seneste nye devices. Derudover vil der komme yderligere funktioner til efter lanceringen af Huaweis nye smartphoneserie Mate 20.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere