Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Gaming-laptop: HP Omen X 17

HP Omen X-laptop er et monster af en gaming-laptop. Med 17”-skærm, overclockbar cpu og Nvidia GeForce GTX 1080 er den indbegrebet af en desktop-replacement-maskine.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den ser heller ikke så ringe ud. Den har mange gamerstil-klicheer med iøjnefaldende vinkler, RGB-tastatur og lysende logo, men der er et anseligt element af klasse over den. På undersiden er det et vindue, der gør det muligt at se ind i maskineriet. En sjov ide.

Foruden et GTX 1080 er der den lidt ældre 7700HQ-processor, og multicore-ydelse halter derfor lidt efter nogle af konkurrenterne, men når det gælder gaming, er denne maskine forrygende.

Den store skærm giver et fantastisk billede. Dens opløsning på 1080p lyder måske relativt beskeden, men en refreshrate på 120 Hz i kombination med ips-teknologi og G-Sync giver et billede af høj kvalitet.

Man får også hele 16 GB ram, et ssd på 256 GB og en harddisk på 1 TB. Det kan man bestemt opgradere, men der er rigeligt til at komme i gang. I betragtning af maskinens anselige størrelse kunne man håbe på en lang batteritid, men det er ikke tilfældet. To-tre timer er, hvad det kan blive til. Det er en meget dyr maskine, men den er tilfredsstillende, når det gælder.