Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer V7850: Kompakt 4K-projektor

Acers projektor kom på markedet allerede sidste år og er derfor den ældste i testen. Den er dog ikke bagud på teknologi. Her får du også 4K og HDR, og så er den endda en af de mest kompakte projektorer på markedet, der tilbyder begge dele.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den vejer ikke det store, og der medfølger en fin bæretaske, så du kan tage den med dig, hvis du vil bringe det store billede ud af huset. Det er dog samtidig heller ikke ligefrem en overvældende fornemmelse af kvalitet, der møder en. Ligesom BenQ’s projektor er den skabt primært i plastik, og fjernbetjeningen er af den billigste slags.

Her du også nødt til at skrue på fødderne under projektoren og med de fysisk zoom- og fokus-hjul på toppen for at få billedet tilpasset dit rum, men dog var det faktisk muligt at ramme det rette format.

Stærke farver

Billedet er svært at klage over. Det har ikke helt samme lysstyrke som de to andre, så hvis du ikke har mulighed for at mørklægge rummet, er projektoren ikke det bedste valg, men kontrasten er glimrende, og farverne står stærkt.

Ligesom BenQ’s projektor har denne projektor det også helt klart bedst med billedkilder af høj kvalitet, den håndterer dog de mere tvivlsomme lidt bedre end BenQ, omend den godt kan kæmpe lidt engang imellem.

Den har cirka samme udvalg af fysiske tilslutningsmuligheder som de andre, dog har den også LAN-forbindelse, så du kan koble den på dit netværk. Der er også mulighed for at tilkøbe et Wi-Fi-kit, så du kan skabe trådløs forbindelse og spejle indhold direkte fra dine enheder. Støjniveauet er ret fornuftigt, og Acer W7850 er heller ikke den mest forslugne, når det gælder strøm.