Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei Matebook 13: Den nye i klassen sejrer

Det er ikke, så længe siden Huawei introducerede bærbare i Danmark. Og godt de kom!.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tager man opskriften på en Ultrabook med Windows og krydrer den med det originale design, som Apples MacBook Air har dikteret, får du nogenlunde en Huawei Matebook 13 fra mobiltelefongiganten Huawei. Kineserne er nye på det danske marked for bærbare computere, men Huawei har gjort det fremragende indtil nu og virker nærmest garvede i faget. Matebook 13 er på mange måder en MacBook Air med et ekstra skud vitaminer i kraft af bedre ydelse og funktioner. Og så kører den selvfølgelig på Windows.

Men dens tiltrækning skyldes først og fremmest en ret lækker indpakning og en vægt på lige over de magiske 1 kilo. Det er absolut godkendt. Tykkelsen på 1,49 centimeter er lige til den tykke side, men til gengæld er der gjort plads til testens kvikkeste processor (sammen med Asus’), så du også får en kvik maskine. Desuden giver tykkelsen en fornemmelse af en maskine, der er virkelig hårdfør.

Huaweis skærm går næsten ud til kanten, og det samme gør tastaturet. Pladsen er udnyttet maksimalt, og det betyder blandt andet, at du får nogle meget store taster, som er rigtigt gode at skrive på. Tasterne reagerer hurtigt, og så kan du kombinere det med, at trykke på skærmen, der reagerer hurtigt på input.

Skærmen står ret flot og klart og med en opløsning på 2160 x 1400 pixel er pixelstørrelsen optimal. Ikoner med mere bliver ikke for små, og du har stadig meget høj opløsning til billedbehandling, eller når der skal streames film eller serier.

Målt som testens hurtigste

Matebook 13 opleves ret kvik, og i vores kontrolmålinger er den da også testens hurtigste. Den får dog kamp til stregen af den – også fremragende – Asus Zenbook. Asus er marginalt langsommere, men tilbyder mere hukommelse og lidt større skærm. De har samme grafikkort fra Nvidia, hvilket betyder, at du faktisk også kan nappe et spil. Ikke på niveau med oplevelsen på en ægte gamingcomputer, men Matebook klarer ”ærterne” ret godt her også.

Der er ikke så meget ”pjat” i Matebook 13. Den har skjulte højttalere, og designet er meget anonymt. Men den er elegant og underspiller sin klasse. En let og kvik maskine til den voksne, der ønsker et robust og lækkert værktøj til hverdagen. Og så sætter vi især pris på, at Matebook 13 kan lynoplades til 2,5 timers brug på blot 15 minutter. Det er features som det, der gør den ekstrem brugbar i en travl hverdag. Matebook 13 får hård konkurrence, men er testens vinder med et mulehår.

Huawei MateBook 13. Huawei MateBook 13.