Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Hvad enten du allerede er bruger af Microsoft-tjenesten OneDrive, eller du nu skal i gang med at gemme i skyen, så får du her en nærmest komplet guide og masser af tips til onlinelageret.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Et lager i skyen er en nem måde at sikkerhedskopiere og synkronisere filer på tværs af computere og enheder. Når det drejer sig om at vælge udbyder, er det nærliggende at holde fast i muligheden, der som standard følger med i Windows 8.1 og 10: OneDrive. Nye brugere modtager jævnligt beskeder for at få det sat op, og processen er forholdsvis enkel og smertefri, især når den er knyttet til samme konto, som du bruger til at logge ind på Windows.

Men har du efter opsætningen også lært at få det bedste ud af OneDrive? Naturligvis er det et praktisk sted at gemme filer, der automatisk sikkerhedskopieres i baggrunden, men hvis det er alt, du bruger OneDrive til, går du potentielt glip af mange nyttige funktioner, og er du Office 365-bruger, vokser listen yderligere.

I denne guide løber vi hurtigt gennem det basale, så du kan tjekke, om du har konfigureret din OneDrive-konto korrekt, og vi tager et kig på nyligt tilføjede funktioner såsom Filer efter behov. Vi viser, hvordan du får adgang til filer væk fra din pc, plus deler og samarbejder med andre brugere.

Derefter gennemgår vi nogle af OneDrives skjulte apps og funktioner og slutter af med at se på de problemer, du sandsynligvis vil støde på, og hvordan du løser dem. Er du klar til det fulde udbytte af OneDrive, så læs videre.

På udkig efter de skjulte funktioner

Læs her, hvordan du gør brug af gratus OneDrive-apps – og krypterer dine mest hemmelige data.

En af OneDrives største fordele er understøttelsen af onlineredigering ved hjælp af skybaserede versioner af Microsoft Office. Selvom funktionen er begrænset i forhold til den komplette Office 365 på din pc, vil du snart opdage, hvor fint de fungerer på farten.

Den enkleste adgang er via din browser. Find filen og dobbeltklik på den for at åbne den i Office-programmet (Word, Excel eller PowerPoint) i en separat browserfane. Brugerfladen er velkendt, men båndet er beskåret i forhold til skrivebordsversionen. Det er nemt at navigere, og ændringer gemmes automatisk. Du får adgang til apps og Office-programmer ved at klikke på ikonet af ni prikker (appstarteren). Nu åbnes en liste over program- og app-fliser.

En fordel ved online-Office er, at du kan dele og samarbejde om dokumenter i real-tid. Klik på knappen ”Del” for at sende invitation via mail eller generere et link. Når begge parter er logget på, skal du kigge efter et flag, der angiver, hvor den anden person for tiden redigerer. Hold øje med chat-ikonet, der gør det muligt for dig at kommunikere, mens du redigerer, via et Skype-chat-vindue.

Flere gratis apps

OneDrive-brugere har også gratis adgang til OneNote og Sway. Begge apps tilgås via din browser ved at klikke på appstarteren eller via den relevante app i mobil- og skrivebords-version (find begge i Microsoft Store).

OneNote er et værktøj organiseret i sider, faner og notesbøger, hvoraf nogen kan deles. Sway er en app, hvormed du kan fortælle historier ved hjælp af tekst, fotos, videoer og effekter. Alt sættes sammen i en simpel blok-for-blok-opbygning for at give medievenlige præsentationer. For eksempel til deling af feriefotos eller slægtsforskning. I begge tilfælde gemmes dine præsentationer og notesbøger direkte i din OneDrive-mappe.

Tjek også den gratis app Office Lens. Du kan bruge den på din mobil som dokument-scanner. Den kan også installeres i Windows for at konvertere billedscanninger til redigerbare PDF-, Word- eller PowerPoint-dokumenter takket være indbygget OCR-support. Disse kan også overføres til OneNote. Eneste begrænsning for gratis OneDrive-brugere er, at du kun kan scanne/konvertere enkeltsider. Office 365-brugere derimod kan nemt oprette flersiders-dokumenter.

I din browser kan du redigere dokumenter i de gratis skyversioner af Word, Excel og PowerPoint.

Krypter følsomme filer

Alle filer uploadet til OneDrive er krypteret for at beskytte dem mod hackere. Men selv med et styrket kodeord og aktivering af 2FA, kan dine filer stadig være i fare. OneDrive gemmer ikke dine data krypteret i skyen, medmindre du er Business-bruger. Data er kun krypteret i transit mellem din pc og OneDrive-serverne.

I de fleste tilfælde er det ikke et stort problem, men har du særligt følsomme data, har du to valgmuligheder: Lad være med lægge dem i OneDrive eller læg et ekstra beskyttelseslag, så filerne krypteres i OneDrive-mappen. Der er flere muligheder, hvor den mest hensigtsmæssige er Cryptomator (www.cryptomator.org).

Microsoft Sway er et af tre gratis produktionsapps, som er knyttet til din OneDrive-konto.

Programmet laver en krypteret ”hvælving”; et virtuelt drev indlejret i dit skylager. Når hvælvingen er åben, har du adgang til filerne, som var de på et USB-flashdrev, men de gemmes kun i krypteret version. Glem ikke at installere Cryptomator på dine andre enheder (mobil og skrivebordsversion) for at få adgang til filerne herfra. Vælg ”Open existing vault” for at linke til din allerede oprettede fremfor at oprette en fra bunden.

Sæt OneDrive korrekt op

Gennemgå din nuværende opsætning af OneDrive, og sørg for, at den opfylder dine behov.

Du har måske som mange andre brugere allerede været igennem det grundlæggende med at opsætte OneDrive og derefter efterladt det, som det er. Er det tilfældet, går du glip af nogle fine funktioner, og måske døjer du med nogle tilsyneladende ikke-relaterede problemer (for eksempel træg ydeevne, når du åbner og gemmer Office-filer).

Første trin er derfor at finjustere indstillingerne i programversionen af OneDrive. Klik på OneDrive-ikonet, dobbeltskyen, i Proceslinjens Meddelelsesområde (klik på ”^”, hvis det ikke er synligt). Nu åbnes One-Drives statusvindue. Klik på Flere > Indstillinger for at få forskellige muligheder fordelt over seks faner.

OneDrives funktion Filer gør det efter behov muligt at spare plads, men stadig have filer inden for rækkevidde.

Juster kerneindstillingerne

Start med fanen ”Indstillinger”. Her ser du, at OneDrive kan indstilles til ikke automatisk at starte med Windows, hvis du sjældent bruger det. Husk dog, at ingen filer, som du tilføjer eller ændrer i OneDrive-mappen, uploades til skyen, hvis den ikke kører. Vil du beskyttes mod uheldig fjernelse af filer fra OneDrive, markerer du afsnittet ”Advar mig, før filer fjernes fra skyen”.

Funktionen Filer efter behov er en relativt ny tilføjelse til OneDrive. Vil du spare plads på din pc, sætter du kryds i feltet for at konvertere alle OneDrive-mapper og filer til ”online only”-versioner. Dermed frigøres plads ved at erstatte alle filer i din OneDrive-mappe med genveje, der peger på filerne i skyen. Filtypen er markeret med et lille, blåt sky-ikon, som vises i kolonnen ”Status” ved siden af et fil- eller mappenavn.

Dobbeltklik på dette eller åbn filen gennem et andet program, og den hentes fra skyen til din pc, hvorefter den blå sky erstattes af et grønt hak, som angiver, at filen er lokalt tilgængelig.

Parring med Office 365

Office 365-abonnementet indeholder et OneDrive-lager på 1TB.

Gratis OneDrive-konti har beskedne 5 GB lagerplads. Du kan logge ind på https://onedrive.live.com for at klikke på Indstillinger > Optjen mere for at få ekstra plads ved at anbefale til andre, men de fleste er på OneDrive, og belønningen er ringe.

Har du brug for lagerplads, kan du betale 14,65 kroner per måned for 50 GB, men der er mere at hente med Microsofts to Office 365-pakker: Office 365 Personal til en enkelt bruger eller Office 365 Home til op til seks brugere. Begge pakker kan af hver bruger installeres på flere computere og enheder og giver 1 TB OneDrive-lager og særlige Premium-funktioner.

Office 365 Personal koster 55 kroner om måneden eller 549 kroner om året. Office 365 Home koster 80 kroner om måneden eller 799 kroner om året. Der findes andre tilbud, hvis du shopper lidt rundt, men undgå de alt for gode tilbud, der tvinger dig til at bruge en separat Microsoft-konto.

Den forbliver nu på din computer, indtil plads igen behøves. Højreklik på filen og vælg ”Frigør plads” for at konvertere til sky-versionen, eller vælg ”Behold altid på denne enhed” for at downloade filen og opbevare den på din pc. Du kan altid ændre dette igen. Permanent opbevarede filer er angivet med et hvidt hak på grøn baggrund.

Hvis du har OneDrive-filer spredt på flere computere, vil du muligvis ikke synkronisere dem alle til én pc. Her kan du vælge hvilke mapper, der skal gemmes på din pc. Klik på ”Vælg mapper” under fanen ”Konto” for at fjerne markeringen af de mapper, som ikke skal ligge på din pc. De forbliver i skyen og kan downloades igen på et senere tidspunkt fra samme dialogboks.

En anden nyligt tilføjet funktion findes under fanen ”Sikkerhedskopi”. Under ”Billeder og videoer” markerer du ”Gem automatisk billeder og videoer ...” for automatisk at sikkerhedskopiere fra tilsluttede telefoner, kameraer og andre eksterne enheder.

Hæv netværksydelsen

Synes du, din internetforbindelse kører trægt, når OneDrive synkroniserer et stort antal filer til skyen, åbner du fanen ”Netværk” og indstiller ”Overførselshastighed” til ”Juster automatisk”. Er forbindelsen stadig sløv, besøger du www.it-borger.dk/ verktojer/bredbaandsmaaleren for at tjekke overførselshastigheden (i Mbps).

Gang resultatet med 1000 for at få resultatet i Kbps. Gang derefter Kbps-tallet med 0,75 for at få det tal, du skal indtaste i feltet ”Begræns til” for at give båndbredde nok til andre netværksenheder. For eksempel skal du indtaste 3.750 Kbps, hvis din overførselshastighed er 5 Mbps.

Synkroniser Microsofts Edge-browser via Indstillinger > Generelt, men først efter du har slået synkronisering til i Windows.

Er du Office 365-bruger, har du måske opdaget, at Office-filer er længere tid om at åbne eller blive gemt end tidligere. Det skyldes, at Microsoft vil have dig til at åbne dem direkte fra skyen i stedet for at åbne dem, der er gemt på din computer.

Men hvis du ikke har behov for at samarbejde om dokumenter med andre brugere, skifter du blot til fanen ”Office” og fjerner markeringen i ”Brug Office-programmerne til at synkronisere Office-filer, som jeg åbner”.

Nu da dine basale OneDrive-indstillinger er på plads, kan du begynde at undersøge, hvad der også kan synkroniseres med OneDrive. For eksempel dine Windows-indstillinger og Microsoft Edge-data. Vil du finjustere, klikker du på Start > Indstillinger > Konti > ”Synkroniser dine indstillinger”. I næste vindue ser du en skyder, som kan slå alt til eller fra.

Juster OneDrives overførselshastighed for at forhindre det i at sluge din båndbredde.

Du kan også vælge specifikke indstillinger for synkronisering af tema, adgangskoder, øget tilgængelighed og ”Andre Windows-indstillinger”. Find en mere omfattende liste over muligheder på https://azure.microsoft.com/da-dk/. Søg på ”Windows 10 roaming settings”.

Lås din OneDrive-konto

1 Stærkere kode

Det er fristende at gøre kontokoden til Microsoft relativt simpel, især hvis du bruger den til at logge på Windows. Få det bedste af begge verdener ved at bladre til Start > Indstillinger > Konti > Indstillinger for logon”. Klik på knappen ”Skift” under Adgangskode.

2 Opdater adgangskode

Indtast din nuværende kode og erstat den med en ny og stærkere. Brug en adgangskode-administrator, for eksempel Bitwarden, til at generere en lang, tilfældig kode. Sørg for at notere den ned, eller gem den på anden, sikker måde. Kopier og indsæt den i adgangskodefelt.

3 Indstil pinkode

Klik på “Tilføj” under “Pinkode til Windows Hallo”. Indtast herefter den nye, valgte kode, og vælg ”Log på”. Indtast en pinkode, du kan huske, mindst fire cifre, og klik på ”Tilføj”. Brug den til at logge på din pc, og din kodeadministrator logger på andre tjenester med fuld adgangskode.

Universel adgang og deling

Tilgå dine data og filer, også når du ikke sidder foran din egen pc derhjemme. Du kan også dele dem med andre.

OneDrive er mere end et simpelt backupværktøj. Det er også perfekt til synkronisering og samarbejde. Den trinvise vejledning på næste side viser dine muligheder for at holde data synkroniserede og få adgang til dem på farten.

OneDrive er også designet til at dele filer og mapper med andre. Bemærk, at alle; venner, familie eller kolleger, som du deler med, skal have deres egen OneDrive-konto for at få adgang. Den hurtigste måde at dele en fil eller mappe i OneDrive på er via Windows selv. Find det relevante emne via Stifinder, højreklik på det og vælg ”Del et OneDrive link”.

Du kan dele filer og mapper direkte fra Stifinder, men bør ikke gøre det.

Nu kopieres et link til din udklipsholder. Indsæt dette i en besked eller mail og send. Alle delte elementer kan redigeres af din modtager, så brug metoden med omhu. Modtagere logger ind på deres egen OneDrive-konto for at få adgang til de delte filer, og dialog-vinduer i Windows vises, når nogen redigerer eller sletter en fil. Uønskede ændringer kan fortrydes via OneDrive onlineinterface, se side 55.

Når en mappe eller fil er delt, ser du et personikon i Status-kolonnen i Stifinder. For at ændre status for en delt fil eller for at dele mere sikkert, højreklikker du på den og vælger ‘Flere OneDrive-delingsindstillinger” for at åbne mappen i OneDrive-onlinebrugerfladen i din standardbrowser.

Avancerede delingsindstillinger

Vælg en fil eller mappe i OneDrive-onlinebrugerfladen, og klik på ikonet af en cirkel med et ”i” øverst i højre hjørne under dit kontobillede eller ikon for at se egenskaber. I afsnittet ”Har adgang til” vises aktuelle delingsindstillinger.

Rul musen over et ikon for at brugere, der har adgang, samt eventuelle filforbindelser, du har oprettet i Windows. Disse links forbliver aktive, så du kan dele dem igen, hvis du vil. Bemærk, at falder de i forkerte hænder, giver de også adgang til den pågældende mappe.

Klik på ”Administrer adgang” for at ændre en fils aktuelle delindstillinger. Klik på ”x” ved siden af et link for at fjerne det. Linket deaktiveres og kan ikke længere bruges. Du kan også se enkeltpersoner og deres adgangsniveau. Klik på tegnet ”v” ud for en person for at ændre deres adgangsniveau. Du kan tillade redigering eller stoppe deling.

Tilgå dine filer hvor som helst

Når det først er aktiveret, kan du gennemgå og overføre enhver fil fra din pc, mens du er på farten, via din browser.

Det er ikke altid praktisk at gemme alle filer på OneDrive. Men hvad gør du, hvis du er på farten og har brug for adgang til en fil eller mappe, der ikke er i skyen?

Svaret ligger i OneDrives ”Hent filer på min pc”-funktionen. Når den er aktiveret, kan du fjernlæse filer fra alle mapper eller drev på din pc, så længe den er på nettet. Inden skal du aktivere to-trins-verifikation for din Microsoft-konto for yderligere sikkerhed. Installer en 2FA-app som Authy (https://authy.com) på din telefon, før du logger på din Microsoft-konto på https://login.live.com/. Find feltet ”Sikkerhed”, klik på ”Flere sikkerhedsindstillinger, indtast dit kodeord. Klik derefter på ”Konfigurer totrinsbekræftelse” for at oprette og tilføje den nødvendige kode til Authy.

Når du er færdig, skal du åbne OneDrives indstillinger på din pc og markere ”Lad mig bruge OneDrive til at hente mine filer på denne pc” under fanen ”Indstillinger”. Klik på ”OK”. Nu kan du få adgang til pc’ens filer via https://onedrive.live.com. Klik på ”Pc’er” i venstre rude for at gøre det.

Opsæt delte mapper

Browseren er også stedet for konfigurering af andre typer deling. Vælg for eksempel et emne. I højre rude vises flere muligheder. Klik på det runde ikon af en person. Indstillingen ”Tillad redigering” er tilgængelig for alle brugere. Fjern markeringen for at give personer, der har adgang til de pågældende filer, en adgang via et skrivebeskyttet link. Det betyder, at de kan se dem i deres OneDrive-konto og hente en kopi til deres computer (som de kan redigere, men uden at påvirke din originale kopi).

De to andre muligheder er begrænset til Office 365-brugere. Angiv en udløbsdato, så linket ikke længere virker efter en bestemt periode. En adgangskode kan tilføjes for ekstra sikkerhed. Koden skal deles særskilt med dem, du vil dele mappen eller filen med. Du kan også dele via mail og forskellige sociale medier under ”Flere”. Brug disse links med omhu, da du ikke har total kontrol over, hvem der ser linkene.

Klik på ”Delt” ude i venstre rude for at få vist, hvad du har delt med andre, og hvad de har delt med dig.

Opsæt delte mapper

Deling som ovenfor beskrevet er praktisk, men tilfældigt, selv om du selvfølgelig kan klikke på ”Delt” fra menuen i venstre side for at få et overblik over, hvad du for øjeblikket deler. En bedre metode er via OneDrive at oprette dedikerede mapper.

Del filer og mapper via din browser for at bevare fuld kontrol over tilladelser.

I din browser klikker du på ”Filer” i menuen til venstre. Klik ”Ny” oppe i båndet og vælg ”Mappe”. Navngiv den og del derefter på sædvanlig vis. Mappen synkroniseres på drevet hos alle dem, der er med i delingen. Filer kan nemt deles ved blot at kopiere dem til mappen i Stifinder.

Få OneDrive-adgang overalt

1 Synkroniser med sekundær pc

Når du konfigurerer OneDrive på en anden pc, synkroniseres den automatisk på tværs af ”files-on-demand”-modus for at forhindre rod på harddisken. I OneDrive går du til Indstillinger > Konto. Klik på ”Vælg mapper” for at udvælge de, du vil synkronisere.

2 Adgang fra mobil

Du får ofte besked om at installere OneDrive-mobilappen til din Apple- eller Android-telefon eller -tablet. Hvis du vælger at følge denne opfordring, får du direkte adgang fra dine mobilenheder og kan automatisk uploade billeder og videoer taget på enhederne til din OneDrive-mappe.

3 Log på fra browser

Du kan selvfølgelig også logge på https://onedrive.live.com i din browser. Herfra kan du nemt og ubesværet redigere dokumenter i onlineversioner af Office, dele mapper og filer sikkert og tilgå filer direkte fra din hjemme-pc. Se boksen ”Tilgå dine filer overalt” på foregående side.

Løs problemer i OneDrive

Læs her, hvad du skal gøre, hvis tingene ikke fungerer, som de skal.

Hvad gør du, når tingene går galt? Uanset om det er en brugerfejl, for eksempel at du ved et uheld sletter en fil fra din OneDrive-mappe eller vil fortryde seneste redigeringer, eller at det er et problem med selve OneDrive, så er der løsninger.

Drejer det sig om filgendannelse, så tjek trin-for-trin-vejledningen ”Omgør uønskede ændringer”.
Den viser, hvordan du gendanner (maksimalt op til 30 dage efter, at filen er slettet) og ruller tilbage til tidligere versioner for at omstøde uønskede ændringer. De to muligheder er tilgængelige for alle brugere, men bruger du Office 365, har du en endnu bedre form for filgendannelse.

Office 365 har en ekstra filgendannelses-funktion, som kan modarbejde malware.

Metoden er skabt til at beskytte mod ransomware. Du advares, hvis filer i større antal slettes på én gang, og du har mulighed for at genoprette dem efter en infektion. Samme funktion kan tilgås manuelt. Du kan tilbagerulle alle filer i din OneDrive-mappe til et tidligere punkt. Maksimalt op til 30 dage tidligere. Klik på tandhjulsikonet (Indstillinger) og vælg ”Gendan dit OneDrive”.

Aflast din pc

Du kan fra rullemenuen vælge en dag, en uge eller tre uger, eller vælge ”Brugerdefineret dato og klokkeslæt” for at se ændringer på en tidslinje og finde det bedste tidspunkt at rulle tilbage til.
Der kommer måske et tidspunkt, især hvis du har 1 TB lagerplads som del af et Office-abonnement, hvor din pc ikke længere kan rumme alle filer, du vil gemme i OneDrive. Du kan selvfølgelig gemme online, men skal de også være tilgængelige offline, skal du se på at flytte din OneDrive-mappe.

Det er en træls affære, men involverer ikke nedhentning af alle dine filer til en ny placering. I stedet højreklikker du på OneDrive-ikonet i Meddelelsesområdet. Vælg ”Flere”, derefter Indstillinger > Konto. Klik på ”Fjern tilknytning til denne pc”. Flyt nu manuelt mappen til det nye drev. Tilbage under fanen ”Konto” klikker du på ”Tilføj en konto”. Log ind igen

Log ud af OneDrive, før du flytter din OneDrive-mappe og genskaber tilknytningen til din pc.

. Følg vejledningen til at skifte placering for at pege på mappen på den nye placering. OneDrive skal registrere de eksisterende filer, så du kan bekræfte. Når du er konfigureret, kan du vælge mapper, hvis du kun synkroniserer nogle af dine OneDrive-mapper til din pc. Ellers lader du OneDrive sammenligne din lokale mappe med onlineversionen for at kontrollere alt, hvad der synkroniseres.

Et lignende problem kan opstå, hvis du overfører til den nye OneNote-app (installeret via Microsoft Store) fra det gamle One-Note 2013 eller 2016-skrivebordsversionen. Den nye app kræver, at din notesbog gemmes på OneDrive. For at undgå at genskabe den fra bunden, åbner du den i OneNote 2013 eller 2016. Vælg Filer > Del.

Deaktiver OneDrive helt

Du kan også skjule OneDrive-ikonet, så Stifinder ikke kan se tjenesten.

Ikke alle er glade for OneDrive som skylager. Der findes masser af alternativer (for eksempel Dropbox), men hvad gør du så? Desværre kan du ikke fjerne OneDrive, da det er dybt indlejret i Windows, men du kan deaktivere det. Start med OneDrive selv, højreklik på appikonet og vælg ”Indstillinger”.

Fjern markering i alle felterne under fanen ”Indstillinger”, og indstil felterne Dokumenter og Billeder til lokallagring under fanen ”Sikkerhedskopi” (klik på ”Administrer sikkerhedskopi”). Gå tilbage til fanen ”Konto” og klik på ”Vælg mapper” for at sikre, at intet er afkrydset, før du klikker på ”OK”.
Til sidst klikker du på ”Fjern tilknytning til denne computer” for at logge din Microsoft-konto ud af OneDrive. Klik ”OK”.

Du kan nu skjule OneDrive-mappen i Stifinder: Højreklik på mappen og vælg Egenskaber > Generelt. Marker feltet ”Skjult” under Attributter. Klik på ”OK”. Højreklik på ikonet OneDrive i Meddelelsesområdet og vælg ”Luk OneDrive”.

Vælg placering for at logge ind OneDrive-konto, og vælg, hvor notesbogen skal ligge (og om nødvendigt ændre navnet), før du klikker på ”Flyt notesbog”. Så snart den nye placering vises på listen, skal du vælge den og vente på meddelelsen om, at din notesbog nu er synkroniseret med den nye placering.

Bemærk: Hvis din oprindelige notesbog befinder sig i en skrivebordmappe eller i brugermapper som Billeder eller Dokumenter, og du har valgt at beskytte disse under fanen ”Sikkerhedskopi” i OneDrives indstillinger, skal du flytte kopien af din notesbog til et andet sted, når ovennævnte proces er afsluttet.

Der findes hjælp at få online, hvis du får problemer med deling af OneDrive. Har du for eksempel forsøgt at hente filer på din pc, men din pc ikke vises under pc’er i OneDrive-onlinebrugerfladen, skal du kontrollere, at indstillingen ”Lad mig bruge OneDrive til at hente ...” er markeret under OneDrives indstillinger. Afslut OneDrive-appen (højreklik på ikonet på Proceslinjens Meddelelsesområde og vælg ”Luk OneDrive”).

Kan du se ikke posten ”OneDrive i Stifinder, kan denne redigering i Registreringseditor være den nemme løsning.

Åbn derefter Registreringseditoren, og find HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive\. Udvid OneDrive-posten i venstre rude, højreklik på mappen ”Claims”, og vælg ”Slet”. Luk editoren, genstart OneDrive, og din pc bør vises på listen.

Løsningen er kun en af mange, som er samlet i det officielle OneDrive-hjælpecenter. På https://support.office.com/da-dk/onedrive klikker du på ”Lokaliser fejl” for at få en liste over almindelige problemer. Undersøg linket ”Programrettelser eller midlertidige løsninger på de seneste problemer i OneDrive”. Det opdateres med de senest kendte problemer sammen med, hvordan man løser dem.

Fortryd filændringer

1 Gendan slettede filer

Når du sletter filer fra OneDrive, slettes de ikke straks fra dit system. Log på OneDrive i din browser og vælg ”Papirkurv” i venstre side. Brug ”Sorter” oppe i højre hjørne for at hjælpe dig med at finde filerne. Udvælg de relevante, højreklik på dem og vælg ”Gendan”.

2 Rul tilbage til tidligere version

For at fortryde seneste ændringer af en fil, skal du lede efter den i OneDrive via din browser. Kør musen over en fil og klik på de tre knapper ud for filnavnet. Vælg ”Versionshistorik” fra funktionsmenuen for at åbne en oversigt i et separat vindue.

3 Gennemgå og omgør

Understøttede dokumenter åbnes i det relevante Microsoft Office-program. Brug venstre rude til at vælge en tidligere version og gennemse den i hovedruden. Hvis du er tilfreds med versionen, klikker du på ”Gendan” for at overskrive aktuelle version med den gamle.