Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hackere sælger video fra dit soveværelse til 10 kroner

Hackerne har fået nye indtægtskilder. De sælger videostreams fra hackede webcams på abonnementsbasis. Prisen er højest på videoer fra soveværelser, massageklinikker, lagerbygninger og fra områder omkring kasseapparatet i butikker.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Også salg af hackede el-, vand- og gasmålere er begyndt at interessere de cyberkriminelle. Det viser en ny rapport fra cybersikkerhedsselskabet Trend Micro, der har været på detektivarbejde i hackernes undergrundsmiljøer.

Der er mere end 26 mia. IoT-enheder på nettet lige nu. Og det tal vil fortsætte med at stige voldsomt i de kommende år. IoT-enheder er kort fortalt alle devices, som er koblet til internettet, som fx webcams, biler, højtalere, hospitalsudstyr, industrielle robotter, transportsystemer, sensorer og kaffemaskiner.

Hackere sværmer om webcams

Især webcams er begyndt at interessere hackere overalt i verden.

I august kunne Trend Micro afsløre, at de i løbet af kun fem måneder havde blokeret 5 mio. forsøg på at hacke overvågningskameraer med internetadgang.

Og tendensen til, at hackerne går efter kameraer, er stigende. Det viser en ny analyse af en lang række undergrundsfora, som Trend Micro netop har udgivet under titlen “The Internet of Things in The Cybercrime Underground”.

“Hackerne efterlyser i stor stil metoder til at hacke webcams i de undergrundsfora, vi har undersøgt. Det skyldes bl.a., at sikkerheden i kameraerne ofte er katastrofal dårlig, så det er en nem opgave at gå til for hackerne,” siger Jesper Mikkelsen, der er cyber defence specialist hos Trend Micro i Danmark.

Video fra dit soveværelse på abonnement

Undergrundsforaerne byder bl.a. på “kamerabutikker”. Her kan man købe adgang til webcams, såkaldt pay-per-camera-service, eller man kan købe optagelser fra specifikke kameraer på specifikke steder. Videoerne bliver ofte solgt på abonnementsbasis. Priserne ligger typisk på 10-35 kr. per enhed. De højeste priser finder man typisk på hackede kameraer fra soveværelser, massageklinikker, lagerbygninger og fra områder omkring kasseapparatet i butikker, hvor hackerne kan se folks kreditkortoplysninger.

“Når hackerne køber optagelser fra fx private hjem eller virksomheder, kan de nemt bruge optagelserne til at afpresse de folk, der er på optagelserne. Adgang til kameraer i fx virksomheder kan hackerne bruge til eksempelvis industrispionage, hvor de sælger oplysninger, de opsnapper via kameraerne, videre,” forklarer Jesper Mikkelsen.

Elregning på 0 kr.

Trend Micros analyse viser også, at hackerne er begyndt at handle med smart city-enheder, som fx hackere elmålere. På den måde kan hackerne manipulere med de fjernaflæsninger, som forsyningsvirksomheder i stigende grad gør brug af, og fx reducere elregningen til tæt på 0 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere