Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Ring Alarm og Video Doorbell 3: Alarmsystem med muligheder

Ring Alarm er endnu et af dem, du selv kan opsætte, men kvalitet, muligheder og installation er her et niveau over de fleste konkurrenter – det samme er prisen.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Markedet bugner af alarmsystemer, som kan tilgås af din smartphone, så du let kan få besked, hvis der er ubudne gæster.
Det kan du også med dette system, Ring, men samtidig er sættet lavet på en måde, så man kommer til at tænke på et professionelt system, som et alarmfirma kan have sat op, og kvalitetsfølelsen ved produkterne er høj.

Den Starter Pack, vi tester her, består af selve alarmen, basisdelen, der placeres centralt. Derudover er der en bevægelsessensor (til et rum), et tastatur, hvor adgangskoden indtastes, en Wi-Fi-extender samt en vinduessensor, der aktiveres, hvis vinduet åbnes. Alt er trådløst (benytter boligens Wi-Fi), og du får beskeder om alarmer i den medfølgende app, der også bruges til opsætningen.

Rigtig fint er det, at sættet leveres med alle nødvendige beslag, men også med skruer. Tastaturdelen har tydelige knapper og letforståelige symboler.

Sammen med dørklokken får du skruer og sågar et bor – kort sagt alt, hvad du skal bruge. Batteriet til venstre kan tilsluttes strømpermanent eller tages ud og oplades med USB-kabel, der medfølger. Sammen med dørklokken får du skruer og sågar et bor – kort sagt alt, hvad du skal bruge. Batteriet til venstre kan tilsluttes strømpermanent eller tages ud og oplades med USB-kabel, der medfølger.

Det er lige efter bogen – og selv de ikke-it-kyndige kan være med. Hver enhed er forsynet med en QR-kode, som fører dig til oplysninger om, hvordan hvert enkelt produkt skal behandles.

Bagpå alle enheder er en QR-kode til nyttige oplysninger, som du scanner i appen og tilføjer den pågældende enhed. Her er det rumføleren, hvis indbyggede batteri startes ved at hive den lille gennemsigtige strop ud. Bagpå alle enheder er en QR-kode til nyttige oplysninger, som du scanner i appen og tilføjer den pågældende enhed. Her er det rumføleren, hvis indbyggede batteri startes ved at hive den lille gennemsigtige strop ud.

Nogle af enhederne – blandt andet tilkøbet Doorbell, som vi også har testet – taler endda til dig under opsætningen. Godt nok er det på engelsk, men det er altså meget brugervenligt.

Opsætningen bliver grundigt forklaret trin for trin i den medfølgende app. Gør brug af den! Opsætningen bliver grundigt forklaret trin for trin i den medfølgende app. Gør brug af den!

Nemt at bruge

I det daglige er Ring-sættet nemt at bruge – når først du er kommet gennem de mange indstillinger under opsætningen. Vi sætter også pris på, at du kan fjernbetjene det hele fra din smartphone, når du ikke er hjemme.

Du kan se, hvem der ringer på døren – og flere personer kan benytte systemet, så hele familien kan komme på. Du kan også få besked om bevægelse (kan justeres i afstanden til klokken samt for følsomheden), så du med det samme ved, når nogen for eksempel er ved at bryde ind i din bolig.

Samlet konkluderer vi, at Ring ikke kan noget, som du ikke også kan finde i andre systemer. Men den samlede pakke er omfattende, let at bruge og indeholder alt, hvad du skal bruge – hver en ting.