Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Creative Stage V2: Billig genvej til bedre tv-lyd

Denne lydbar leverer ikke lyd i særklasse, men den koster også beskedne 800 kroner.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med en lydbar kan du løfte den ”tynde” lyd fra et fladskærms-tv. Hvis du vil finde en prisvenlig løsning, er denne Creative Stage V2 oplagt. 

Der er tale om en lydbar på blot 680 mm i længden. Den tilsluttes via HDMI, så du kan bruge dit tv’s fjernbetjening. Subwooferen er en smal sag, der kun fylder 116 mm i bredden og derfor let kan gemmes væk – dog ikke for langt, da den skal tilsluttes via kabel til lydbaren, hvilket ellers i de fleste systemer gøres trådløst. Det er et af kompromiserne for at få så billig en løsning.

Fyldig lyd

Trods prisen ser lydbaren dog nydelig og rimelig neutral ud, men går du tæt på, kan du godt se og mærke, at her er tale om et billigt produkt. Alligevel er lyden både klar og har rimeligt med fylde og dybde, især stemmer fra nyhedsudsendelser og lignende bliver markant bedre end fra tv’ets indbyggede højttalere. 

Subwooferen integreres fint i lydbilledet og giver ikke mindst en bedre oplevelse ved film. Stage V2 tåler ikke sammenligning med lydbarer til 2000-3000 kroner. Surround-effekten er ikke så markant. 

For: Markant bedre end tv’ets egen lyd, billig

Imod: Ikke trådløs subwoofer, jævn kvalitet

Samlet vurdering: 3/6 stjerner