Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kunderne vil have et 5G-netværk uden storforbrug af energi

Hvis teleselskaberne skal have succes på 5G-markedet, så skal de i samarbejde med deres kunder gøre 5G-netværket energieffektivt, vurderer netværksspecialist.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

5G er en af de teknologier der får stor betydning for fremtidige tjenester og teknologier der kører online. Den vil muliggøre en myriade af nye tjenester såsom avanceret energistyringsfunktioner, og den muliggør nye metoder til at løse de voksende energi- og bæredygtighedsudfordringer. Men det sidste er ikke uden udfordringer, og ny forskning viser, at teleselskaberne står overfor nogle store udfordringer når det gælder 5G-energistyring.

Netværksvirksomheden Vertiv oplyser til AOD PRO, at et 5G-netværk estimeres til at være op mod 90 procent mere effektive pr. trafikenhed end forgængeren 4G. Men det betyder dog ikke, at det ikke kommer til at forbruge mere energi samlet, for der kommer en øget netværkstæthed, stor afhængighed af it-systemer og infrastruktur samt øget netværksforbrug og accelereret trafikvækst.

Vertiv har sammen med selskabet STL Partners lavet en rapport, hvor det blandt andet konkluderes, at teleoperatører skal tackle disse udfordringer på to måder: Ved at anvende de bedste metoder for energieffektivitet på tværs af deres netværk og ved at opmundre deres kunder til at anvende 5G-tjenester, hvor det er muligt, for at reducere forbrug og emission generelt.

5G størst i 2025

Ifølge STL Partners vil den globale 5G-trafik allerede overhale de eksisterende mobilnet 3G og 4G i 2025, og derfor bliver bæredygtighed en presserende prioritet for operatørerne. Rapporten viser nemlig, at 40 procent af undersøgelsens deltagere opfatter energieffektivitet som første eller anden prioritet for teleoperatørerne, når de implementerer 5G-netværk.

Samtidig slår rapporten fast, at netværkseffektivitetsforbedringer og optimeringsmetoder, vigtige som de måtte være, kun er en del af energipuslespillet, der følger med 5G.

Vertiv og STL Partners vurderer, at indsatsen skal kombineres med en mere helhedsorienteret, samfundsmæssig tilgang til begrænsning af energiforbrug og emissioner, der udnytter 5G-kapaciteten på måder, der ligger langt uden for teleoperatørens kontrol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere