Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Deltaco Smart Home: Meget for pengene

Deltaco placerer sig blandt de billigste i testen, men har et stort udvalg af produkter og et velfungerende system.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Deltaco bruger samme system som Ledvance og Lidl. Det er brugervenligt og nemt at overskue og giver glimrende muligheder for at opsætte scener, automatisering og meget andet, så det skal de ikke klandres for.

Ligesom hos de øvrige testdeltagere er der mulighed for stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa.

Alsidigt sortiment

Deltacos lysprodukter skal ikke bruge en hub for at koble sig på nettet. Man kommer således i gang uden nævneværdigt besvær.

Sortimentet af produkter er imponerende.


Sortimentet inkluderer også lysstrips, som kan lyse hvidt eller i farver.

Det spænder fra hvide og farvede pærer med både lille og stor fatning til filament-pærer i flere forskellige størrelse samt spots, strips og endda lyskæder til hækken eller juletræet, når det igen er aktuelt. Dertil kommer tilbehør som smarte stikkontakter både til inde og ude.

Pænt lys 

Kvaliteten er fin, især når du tager de yderst fornuftige priser i betragtning. Dog er der stadig et pænt stykke op til Hue. Når vi kommer ud i de finere farvenuancer, får pærerne lidt problemer, men almindeligt hvidt lys står med en fin, solid glød og kan dæmpes i fornuftig grad.


De populære filament-pærer, som efterligner klassiske glødepærer, er også en del af produktudvalget.

Hvis man vil billigt i gang med smart lys, er Deltaco-systemet et glimrende valg. De fleste husstande vil kunne dække deres samlede lysbehov med det alsidige udvalg af produkter, og ellers er Deltaco nemt at integrere med andre systemer.