Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

COVID-19 har medført en 5 procent stigning i varmeforbruget

En ny undersøgelse fra tado° viser, at danskerne i dagtimerne havde et varmeforbrug, der var 5% højere denne vinter i sammenhold med forrige vinter. Trods økonomiske og miljømæssige besparelser grundet mindre transport, så er energiregningen i hjemmet steget, eftersom varmeforbruget er steget.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Undersøgelsen, der er baseret på data fra cirka 8.000 danske husstande og 300.000 europæiske husstande, viser, at husstande i Italien og Spanien har oplevet den største stigning i varmeforbruget, mens Danmark og Sverige ligger laveste. Stigningen ses på trods af, at temperaturerne gennemsnitligt var 0,6 °C varmere end den forrige vinter i Europa.

I Danmark og resten af Europa står opvarmning og nedkøling af bygninger og industri for halvdelen af det danske og europæiske energiforbrug, hvilket gør det til den største sektor foran både transport og elektricitet, når det gælder slutbrugerens energi.

Hjemmearbejde giver større varmeforbrug

Opvarmning og varmt vand udgør tilsammen cirka tre fjerdedele af en husstands energiforbrug, og to tredjedele af den energi der bruges til opvarmning, nedkøling og varmt vand i beboelsesejendomme kommer fortsat fra fossile brændstoffer.

”I løbet af det seneste år har vi set et massivt skifte fra kontorarbejde til hjemmearbejde, og det har en betydelig indflydelse på udgifterne til opvarmning og varmt vand”, siger Christian Deilmann, der er medstifter og produktchef hos tado°. ”Den gode nyhed er, at der findes teknologier, som forbedrer engergieffektiviteten i hjemmet. Det sparer folk for penge, samtidig med at hjemmet bevarer en behagelig og varm temperatur”.

Der er mange kosteffektive måder, hvorpå man kan spare penge på opvarmning og varmt vand. Ved at skrue termostaterne ned med en grad, kan man spare omkring 500 kroner om året i en gennemsnitlig familie, og det gode er, at besparelserne ikke sker på bekostning af komforten.

Ydermere kan du opnå besparelser ved kun at opvarme boligen og vandet, når det er nødvendigt. Ved at skifte til en intelligent termostat kan du sikre dig, at dit hjem og de forskellige rum kun opvarmes, når der er nogen hjemme, og når rummene er i brug. Endelig kan du opnå besparelser, fordi termostaterne tilpasser sig til vejret udenfor, og hvis du fx åbner et vindue. Undersøgelser viser, at det kan give besparelser på din varmeregning på op til 31%, helt uden at hjemmets beboere må give afkald på følelsen af komfort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere