Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asustor Lockerstor 4: Send dine filer på netværket for fuld power

Asustor Lockerstor 4 byder imponerende ydelse, nyeste teknologi og et væld af gode værktøjer til den lille virksomhed eller den krævende privatbruger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste virksomheder har brug for en central lagerløsning, der kan tilgås via netværket. Er virksomheden ikke så stor, behøver kapaciteten heller ikke være det. En NAS som Lockerstor 4 kan være tilstrækkelig.

Her er mulighed for at installere fire SATA-diske, enten 3,5” eller 2,5”. Du vælger selv, om det skal være hdd eller ssd. Der er tre USB 3.2 Gen 1-porte til yderligere udvidelse. Derudover er der plads til to M.2-ssd’er, hvilket giver mulighed for markant højere lagerhastigheder, end du er vant til fra SATA-drev. M.2 SSD'er kan også anvendes til caching og derved booste ydelsen fra almindelige harddiske.

Det er således en NAS med fuld fart på. En Intel Celeron J4125-processor med fire kerner og 2,7 GHz sikrer godt med hestekræfter, og der er mulighed for at udvide mængden af arbejdshukommelse op til 8 GB Dual-Channel DDR4-2400 ram. Der er 4 GB præinstalleret.

Dertil kommer to 2,5 Gbit Ethernet-porte, der kan levere op til 5 Gbps ved Link Aggregation. Du skal derfor ikke bekymre dig om flaskehalse, selvom du streamer tungt 4K-materiale. Der kan opnås skrivehastighed op til 591 MB/sek. og læsehastighed op til 590 MB/sek., hvis de øvrige omstændigheder – netværk, pc osv. – er optimale.

Brugervenlig og fuld af muligheder

Installationen er nem. Tag båsene ud, og skru dine diske fast på pladerne med de medfølgende skruer. Skub dem ind, og så er de mere eller mindre klar til brug. M.2-diske og ram installeres ved at åbne hele kabinettet.

Der er display og kontrolknapper på fronten. Her kan du styre det basale. Mulighederne udfolder sig først rigtigt, når du kaster dig over Asustors store udvalg af programmer og apps.

De dækker alt fra backup og synkronisering over professionel multibrugeradministration til overvågning, streaming, foto- og mediecenter-software samt virtualisering. Der er også rig mulighed for at tilgå Lockerstor 4 fra mobilen med diverse apps.

NAS’en er beskyttet på virksomhedsniveau med firewall, antivirus og backupprogrammer, der kan værne mod ransomware. For at spare strøm og beskytte data understøtter Lockerstor 4 også Wake on LAN og Wake on WAN, så den vågner, når du tilgår den eksternt.

Sørger du en stærk og veludrustet NAS til enten den lille virksomhed eller det krævende mediesetup, er der således rigtig god grund til at overveje Lockerstor 4.

Den vejledende pris for Asustor Lockerstor 4 (AS6604T) er 4.641 kroner

Samlet vurdering: 5/6 stjerner
IT-JOB

Netcompany

IT Manager

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Udvikler til GIS og geodæsi

Unik System Design A/S

IT Operations Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere