Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En enkelt kunde var skyld i det globale netnedbrud

Der skulle blot en fejl hos en enkelt kunde til at vælte store dele af internettet tidligere på ugen. Det forklarer selskabet Fastly, hvor fejlen skete.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tirsdag i denne uge gik en række af verdens største websider i sort – især medienyhedssider. I Danmark gik tv2.dk ned.

Fejlen blev hurtigt sporet til den californiske cloududbyder Fastly, der fungere som ”relæ” for en række mediehuse – for at sikre hurtigere webadgang for brugerne uanset, hvor de befinder sig. Det opsigtsvækkende er, at det var en bug hos en enkelt af Fastlys kunder, som var årsag til det nedbrud, som ramte hjemmesider overalt på kloden.

Bug i dvale siden midt maj

Fastly oplyser ikke, hvilket firma der er tale om. Men buggen har ligget i dvale i Fastlys system siden midten af maj, og da kunden opdaterede sine indstillinger, blev fejlen udløst. Resultatet var, at 85 procent af Fastly gik ned.

”Vi registrerede forstyrrelsen inden for et minut, identificerede og isolerede derefter årsagen og deaktiverede konfigurationen. Inden for 49 minutter fungerede 95 procent af vores netværk som normalt,” udtaler Fastlys teknisk ansvarlige, Nick Rockwell, ifølge The Guardian, som selv blev ramt af nedbruddet.

Kæmpe økonomisk tab

”Selvom der var specifikke forhold, som udløste denne afbrydelse, skulle vi have forudsagt det. Vi leverer funktionskritiske tjenester, og vi behandler enhver handling, der kan forårsage problemer for vore tjenester med den største opmærksomhed og prioritet. Vi undskylder over for vores kunder og dem, der er afhængig af (vores kunder) ...,” tilføjer Nick Rockwell.

Udfaldet har været dyrere for nogle end for andre. Måske har Amazon lidt det største tab. Også denne mastodont inden for online-detailhandel var ramt, og ifølge The Guardian kan Amazon have haft et tab på 6803 US-dollar i sekundet, i alt 32 millioner dollar for hele nedbruddet. Det svarer til knap 200 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere