Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: B&O Beolit 20: Gennemført luksus til høj pris

Den dyreste, men også den mest luksuriøse og vel-spillende. Og så gemmer den på en genial detalje.

Af Konrad Vaabensted, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Brødristeren er den blevet kaldt, men vi synes mere, den ligner en picnic-kurv i mini-format. Den massive kasse er nem at transportere med det tværgående læderhåndtag, og den står solidt, hvorend du placerer den. 

Med en vægt på 2700 gram er det dog ikke en højttaler, du lige smider i strandtasken. Den er mest  til hjemmet – indenfor, på altanen eller i haven.

Fuldspektret vellyd

I funktionalitet er den relativ simpel. Forbindelsen sker analogt eller med Bluetooth. Besynderligt nok har B&O, ligesom Harman Kardon, valgt den gamle 4.2-standard, uden tilføjelse af nogen codec til at optimere lyden. 

Lyden er dog væsentlig anderledes end i Harman Kardon-højttaleren. Bas er der mindst ligeså meget af, men her med en finere definition og større stramhed, der giver plads til masser af liv i både mellemtone og diskant. Detaljerne står klart og velartikulerede over den fyldige bund. Det er en højttaler, der når hele vejen rundt i spektret, med en kontrolleret og homogen gengivelse. Klart den mest velspillende i testen.

Takket være 360 graders teknologi spredes lyden flot hele vejen rundt om højttaleren, så det betyder ikke så meget, hvordan Beolit 20 placeres. Den kan desuden spille ret højt uden at forvrænge, og det er muligt at tilkoble en ekstra Beolit, enten samme model eller den gamle Beolit 17, så du får ægte stereolyd.

Oplader mobilen trådløst

En ret genial feature er, at toppen af højttaleren fungerer som trådløs oplader. Læg mobilen her, så oplades den stille og roligt, imens den sender musik til Beolit. Det går dog ikke hurtigt. Skal vi være lidt pernitne, havde det været rart med 15 W-opladning i stedet for de beskedne 5 W, den kan levere. 

Et større batteri havde heller ikke gjort noget. Med en beskeden kapacitet på blot 3200 mAh er der ikke strøm nok til en fuld opladning af markedets nyere smartphones. 

God app

Højttaleren får strøm via USB-C og spiller op til otte timer på en opladning. Ikke imponerende, men til hjemmebrug, med en stikkontakt inden for rækkevidde, vil det formentlig ikke være et problem.

Med B&Os fine app er det muligt at foretage lydindstillinger, opdatere højttaleren og andet.

Som rendykret Bluetooth-højttaler er Beolit 20 ret gennemført. Med en pris på næsten 4000 kroner havde det dog klædt den med en form for Wi-Fi-streaming.