Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vejrstationer [STORTEST]: Jarnvig flytter ind i din baghave

Med en vejrstation får du detaljerede målinger af vejret lige præcis der, hvor du ønsker det. Hvordan de måler, og hvad de koster, er der dog stor forskel på.

Af Konrad Vaabensted, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vejrinformationer kan ses overalt. På tv, i avisen og på mobilen. Men at vide, hvordan vejret er på Fyn generelt, er bare ikke det samme som at vide præcis, hvordan det er i baghaven til dit rækkehus i udkanten af Næsby.

Er du interesseret i ultralokale vejrforhold, er en vejrstation vejen frem. De fås i uhyrligt mange afskygninger og i ligeså mange prisklasser. Fælles for dem alle er, at de måler vejret lige, hvor du er. 

https://www.altomdata.dk/guide-5-gode-raad-foer-du-koeber-vejrstation/
Hvad de så måler, og med hvilken præcision de gør det, er der stor forskel på. Her kigger vi på fire løsninger, der spænder vidt – fra hvad man må betegne som entusiastmodellen over den tech-smarte og ned til en af markedets allerbilligste.

På tværs af disse oplever man en tydelig forskel i udstyrets kompleksitet, i brugervenligheden og ikke mindst i tilslutningsmulighederne.

Nogle af vejrstationerne er i stand til at koble sig på internet, så du kan følge vejret, selvom du er langt væk hjemmefra.Tjek eksempelvis, om der har været nedbør nok til, at tomaterne kan klare den, eller om du skal bede naboen vande, mens du er på ferie sydpå. Det kan være guld værd.

Måler også indendørs

Det er ikke nødvendigvis kun de udendørs forhold, der måles. De fleste af testdeltagerne kan også måle inden for hjemmets fire vægge. Nogle blot temperatur og fugtighed, mens andre har avancerede sensorer, der kan måle partikelniveauer, luftkvalitet og endda støjniveau.

Tilsammen kan det give et bredspektret billede af luften omkring dig.