Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

It-branchen tager grønne skridt – Epson vil være CO2-negativ i 2050

En ny virksomhedsstrategi betyder at den japanske tech-gigant blandt andet har forpligtet sig til at bruge 100 procent vedvarende energi allerede 2023.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

It-branchen er et af de steder, hvor der bruges rigtig meget energi. Så her er der store forandringer på vej. Epson er en af de virksomheder, som er i gang med den grønne omstilling.

Virksomheden har gennem flere år haft fokus på at blive stadig mere bæredygtig, ikke mindst som følge af ønsker fra deres kunder. Det har blandt andet mundet ud i en ny virksomhedsvision, Espon 25 Renewed, som for nylig blev lanceret.

Den udstikker en række mål og sigtelinjer, der skal hjælpe virksomheden med at nå mål om at opnå bæredygtighed og berige lokalsamfund.

Selskabet har blandt andet tilsluttet sig RE100, en global gruppe af virksomheder, der har forpligtet sig til 100 procent vedvarende elektricitet, noget som Epson ønsker at nå allerede i 2023. Men samtidig har Epson i sin nye virksomhedsstrategi forpligtet sig til at være CO2-negativ og fri for underjordiske ressourcer i 2050.

Slut med karbon

Epson ønsker at nå disse mål gennem et program med dekarbonisering, lukning af ressourcekredsløb, reduktion af kunders miljøpåvirkning og udvikling af innovative miljøteknologier.

Et konstant fokus på bæredygtighed har allerede sikret Epson en plads i top-10 blandt alle virksomheder, der måles af analysebureauet IDC, og rangerer højere end gennemsnittet på tværs af alle målte indeks.

I en pressemeddelelse fortæller den nye direktør for Epson Europe, Yoshiro Nagafusa:

”Hos Epson stræber vi efter at drive virksomhed og udvikle teknologier på en måde, der kan hjælpe samfundet med de stigende problemer, det står over for, og der er meget få ting, der er vigtigere end klimaforandringerne. Jeg er særligt stolt over at påtage mig denne lederrolle for Epson Europe, idet vi går ind i en ny fase for virksomheden. Jeg ser frem til at lede vores europæiske aktiviteter, idet vi arbejder på at reducere den indvirkning, som Epsons produkter og tjenester og forsyningskæder har på miljøet.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere