Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips Hue Amarant: Stemningslys til de lange sommeraftner

Amarant er den nyeste udendørslampe i Hues efterhånden omfattende sortiment til haven. Den udgør en diskret lyskilde, som kan gøre de lange sommeraftner endnu mere magiske.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selvom vi har dejligt lange sommeraftner i Danmark, så går solen altså ned på et tidspunkt.

Især når vi nærmer os sensommer, kan lidt kunstig lyssætning yde velkommen assistance til de svindende solstråler. Her er Hue en oplagt løsning. Producenten har opbygget et imponerende udvalg af smart udendørsbelysning, som imødekommer stort set ethvert behov. Amarant er det seneste produkt i rækken.

Indirekte lys

Her er det ikke lampen, der er i fokus. Det er lyset. Amarant er udformet som et aflangt lysrør med et metalskjold, som vinkler lyset for at give en jævn spredning. Den vandafvisende lampe placeres neden for en mur, under et tag, foran et buskads, i indkørslen eller et andet sted, hvor der er noget, lyset kan reflekteres på.

Flere lysrør kan placeres, så de oplyser for eksempel en endevæg i haven. Vælg mellem utallige farver. Flere lysrør kan placeres, så de oplyser for eksempel en endevæg i haven. Vælg mellem utallige farver.

Der er således tale om en slags indirekte lys, som uden nødvendigvis at gøre særlig meget opmærksom på sig selv skaber en atmosfære i haven eller på terrassen. Med en lysstyrke på op til 1400 lumen, mulighed for adskillige millioner farver samt et utal af lyseffekter kan Amarant dog også være alt andet end diskret, hvis man ønsker det.

Nem installation for alle

Amarant er del af Hues lavvolts-serie til udebelysning. Ret unikt for netop denne serie er, at den ikke kræver professionel installation. Du skal blot bruge en udendørs stikkontakt og en Hue Bridge.

Helt ny Hue-app

Denne sommer er der blevet frigivet en opgraderet og rede­signet Hue-app, som giver nemmere og endnu mere omfattende kontrol med dit Hue-system.

Den nye Home-tab gør det nemt at skifte scener og kontrollere lyskilder via din egen private væg af små fliser.

I iOS er widgets nu erstattet af shortcuts, som giver hurtigere adgang til dine lyskilder, og hvad der tidligere hed ”rutiner”, er nu ”automatiseringer”. I en let overskuelig menu samles de alle, inklusive hjemme- og ude-automatiseringer, baseret på din placering.

Flere lyskilder kan kobles sammen i kæder og trække strøm fra samme strømforsyning, En strømforsyning følger dog ikke med Amarant, så du skal enten være i besiddelse af sådan en fra et andet produkt eller tilkøbe en.

Det følger der med i pakken.

Kompatible strømforsyninger fås med enten 40 W eller 100 W. Amarant trækker 20 W, så overvej, hvor mange andre lyskilder du vil have koblet på, og tjek, hvor meget de hver især trækker, før du gør dit køb.

En Bridge skal du også købe, hvis du ikke har en i forvejen. Vær opmærksom på, at denne – eller en indendørs lyskilde, som er koblet på den – skal befinde sig maksimalt 10 meter fra det nærmeste udendørslys, for at forbindelsen er stabil.

Det bedste system

Amarant kobles på Hue-systemet som enhver anden lyskilde. Det er så nemt som ingenting, og når det er gjort, er lampen en del af den omfattende platform, hvor lyskilder kan grupperes og kombineres på kryds og tværs, og hvor hvert enkelt lys eller hver gruppe kan styres ned til mindste detalje.

Det er markedets suverænt bedste og mest brugervenlige system til smart belysning, og med Amarant bliver mulighederne for at skabe unik lyssætning i og omkring ens hjem kun endnu større.