Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Audeze Penrose: Luksus-gaminglyd fra hi-fi-producent

Audeze er mest kendt for eksklusive hi-fi-hovedtelefoner, og det hører man tydeligt i dette sæt gaming-hovedtelefoner.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Brug endelig Penrose til at lytte til musik – til det formål er dette gamingheadset en lille perle. Audeze er et ægte hi-fi-varemærke. Mellemtonen er stor og klar og alligevel med fin tyngde. Sounden er ret lækker – ikke mindst fordi den krydres med en fin dybdevirking. Diskanten er fornemt defineret, og kun den dybe bas kunne vi ønske os bedre.

Penrose er tænkt som et gamingheadset, og derfor kan du selvfølgelig også tilslutte det med kabel; plus Wi-Fi og Bluetooth. Mikrofonen er en lækker type, der nemt monteres og pilles af igen. 

Som gamingheadset klarer Audeze-headsettet sig også ganske fint. Det har ikke helt den medrivende lyd, når der sker eksplosioner, som du finder i tilsvarende gamingheadset fra for eksempel JBL. Til gengæld er der fin præcision. Headsettet sidder tæt på hovedet, men uden at klemme. Det sidder godt til, og ørepuderne opleves ikke varme.

På mange måder er Audeze Penrose en fremragende hovedtelefon. Her tester vi produktet som gaming-headset, og til det alene er prisen lidt voldsom. Men er du på udkig efter et allround-headset i den rigtigt gode ende – til musik, film og endda trådløst på farten via Bluetooth – er Penrose i den grad værd at tage i betragtning.