Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spar penge på Apple-produkter efter tirsdag

På tirsdag (14. september) forventes Apple at præsentere en række nye produkter. Det vil i løbet af få dage betyde, at en række ældre produkter falder kraftigt i pris. Det viser statistik fra PriceRunner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er som altid omgærdet med stor hemmelighed, hvad det er Apple vil præsentere på et event, som bliver afholdt tirsdag 14. september. Ifølge rygterne er det mest sandsynlige, at de store nyheder er en iPhone 13, et Apple Watch 7 - og måske også et sæt AirPods 3.

Og hvis du står og overvejer at investere i eksempelvis en ny iPhone, et Apple Watch eller et sæt AirPods, så er det faktisk værd at holde øje med. For ved tidligere lanceringer af nye produkter, har der været kraftige prisfald på de modeller, der bliver afløst.

"Vi har været inde og se på, hvad der er sket med priserne på de ældre modeller, at de produkter, der blev præsenteret ved et tilsvarende event sidste år. Her fremgår det tydeligt, at der var mange penge at spare ugen efter eventet i forhold til ugen før," siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Det gælder eksempelvis Apple iPad 10,2” (7. gen), hvor prisen i gennemsnit var 4,5 procent lavere ugen efter præsentationen i forhold til ugen før. Statistikken viser samtidig, at der var store forskelle på, hvor meget de enkelte produkter faldt i pris. Således faldt Apple iPad 10,2” 4G 32 GB (7. gen) hele 18 procent - fra 3723 kr. ugen før til 3153 kr. ugen efter.

Stort fald på iPhones

Lignende prisfald så man på Apple iPhone 11 64GB, hvor prisen en uge før eventet var 5149 kr. og ugen efter 4666 kr - altså et prisfald på 10,35 procent. På et Apple Watch Nike Series 5 40mm with Sport Band var prisfaldet 20 procent - fra 3498 kr. til 2899 kr., og et Apple Watch Series 4 Cellular 44mm Aluminum Case with Sport Band faldt hele 21 procent fra 3996 kr. til 3299 kr.

Alle de nævnte priser er naturligvis de laveste priser, som kunderne har kunnet købe produkterne til, ved at sammenligne priser på PriceRunner. Og alt tyder på, at der efter Apple-eventet på tirsdag vil være lignende prisfald.

"Ud fra historikken kan man sige, at det måske vil være en god idé lige at klappe hesten og vente et par dage, hvis man vil købe et nyt Apple-produkt - og godt kan leve med, at man ikke får det allermest spritnye. Apples produkter er på Top 10 over, hvad danskerne går efter hos PriceRunner, så det kan være en god idé at oprette en overvågning og dermed holde øje med prisfald," siger Katrine Barslev.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere