Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

Med Sonys nye Alpha 7 IV får du et kamera med en nyudviklet 33 megapixel fuldformats-billedsensor. Også to blitz i Alpha Lightning-systemet er vej til fotofolket.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Skal der være smæk på lyssætningen og den høje opløsning, kan Sonys nye tilføjelser til firmaets foto-linje være værd at undersøge nærmere. Kameraet Alpha 7 IV har udskifteligt objektiv og kommer med en nyudviklet 33 megapixel fuldformats-billedsensor.

Ifølge Sony får Alpha 7 IV nogle af de mest avancerede billedteknologier, herunder den nyeste Bionz XR-billedbehandlingsmotor og en autofokus baseret på flagskibsmodellen Alpha 1.

Hybrid med ultrafølsom sensor

Alpha 7 IV fungerer som et hybrid-kamera. Det vil sige, du både er dækket ind, hvad enten du går efter fotos eller video eller begge dele. Sensoren er en nyudviklet 33 MP fuld-frame bagbelyst Exmor R CMOS med følsomhedsområdet ISO 50-204800.

Med den høje opløsning får du jævn graduering, fine detaljer og teksturer samt reduktion af støj, lover Sony.

Bionz XR-motoren giver autofokus med kontinuerlig optagelse ved 10 fps og stor buffer, så du får en jævn optagelse. I alt har autofokus 759 detektions-punkter. Du kan i realiteten optage fugle og dyrs øjne til både stillbillede og film.

Film kan optages med 4K 60p i Super 35mm-tilstand og op til 4K 30p.

Algoritme sikrer mod overophedning

Ud over Alpha 7 IV har Sony lanceret to trådløse blitz: HVL-F60RM2 og HVL-F46RM. De er skabt til professionelle og til øvede fotografer og leverer flash-ydelse på 200 gange ved 10 billeder pr. sekund for HVL-F60RM2 og 60 gange for HVL-F46RM.

Den optimerede flash-algoritme sikrer, at begge blitz er overophedningsbestandige. Et sæt på fire Ni-MH-batterier (nikkel-metalhydrid) forsyner op til 240 flash for HVL-F60RM2 og op til 320 flash for HVL-F46RM.

Alpha 7 IV kommer på markedet til december med en forventet prislap på 21.500 kroner for kamerahuset. Med objektivkit stiger prisen til 23.000 kroner.

De to flash-modeller er på markedet i november med priser fra 3400 kroner til 5000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere