Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Apple Watch Series 7: Mere Apple på armen

Mere skærmplads og hurtigere opladning er omdrejningspunkt for den syvende generation af Apples ur, som måske nok er en lille opgradering, men kan være prikken over for i'et for dem med hang til et lidt større ur.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Apple Watch er i dag verdens mest solgte ur, og mens det kan synes lidt trist at en beklædningsgenstand, der tidligere gav frirum for personlig udfoldelse nu er endnu et produkt, der kontrolleres benhårdt af én producent, kommer man ikke udenom, at Apples ur, på det teknologiske plan, er et pænt stykke foran resten af markedet.

Mere skærm

7. generation byder først og fremmest på mere skærm. Urkassen er vokset en anelse (vi testede den store 45mm model), men det er først og fremmest fordi rammen er reduceret betydeligt, at du får et større skærmareal end før (tyve procent mere end Series 6).

Det nye Apple Watch, til højre, i sammenligning med forgængeren, Series 6, midtfor, og Series 3, til venstre.

Det er noget der mærkes. Det er ganske enkelt mindre fnidret at betjene uret. Med det større areal har Apple desuden gjort det muligt at vælge skriftstørrelse, så man enten får mere tekst eller større og tydelige tekst på skærmen. Ikonerne er desuden vokset en anelse, flere apps er redesignet for at udnytte arealet bedre, og der er kommet nye, mere ekspansive urskiver samt et tastatur til indtastning og søgninger m.m. (dog kun engelsk på nuværende tidspunkt).

Lysstyrken er ligeledes blevet stærkere, især ved allways-on-tilstand, så du nemmere kan se hvad klokken er, uden at dreje håndleddet. Det kan næsten blive for meget. Vi valgte i hvert fald at skrue en anelse ned. Men svært at klage over. Vi vil i hvert fald hellere have for meget end for lidt.

Stærkere design

I selve udformingen er der ligeledes sket småjusteringer. Både skærm og urkasse er rundere i hjørnerne, hvilket giver et lidt blødere, og, i vores øjne, mere harmonisk look. Skærmen er desuden forstærket, og støvbeskyttelsen opgraderet til IPX6, så uret bør kunne holde til endnu flere strabadser end tidligere.

Batterilevetiden er cirka den samme som forgængeren - maks halvanden dag på en opladning. Men opladningstiden er forbedret, så der er strøm på uret væsentligt hurtigere. En fuld opladning klares på knap en time, når du bruger den nye oplader, der følger med.

Der er noget, der batter noget, ligesom det nye design og den større skærm også løfter oplevelsen.

Der er dog ikke sket meget end det. Ingen nævneværdige nye funktioner, blot den sædvanlige processoropgradering et nyt styresystem.

For dem med sidste års model er det næppe nok til at retfærdiggøre en opgradering, men har du en model der er ældre end det, er det værd at overveje om det er tid til en udskiftning. Især hvis du er til en stor urkasse, for det er i den store 45 mm model forbedringerne mærkes tydeligst.

Pris: fra 3.299 kroner

Samlet vurdering: 6/6 stjerner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere