Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Adobe og Real Madrid i partnerskab: Millionvis af fodboldfans får personaliseret indhold

Nyt partnerskab mellem den ikoniske fodboldklub Real Madrid og Adobe skal styrke udviklingen af personaliseret indhold til fans af det globale sportsbrand.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Real Madrid er ikke kun en af verdens største fodboldklubber - med en af verdens største fanbaser herunder 371 mio. følgere på sociale netværk overgår klubben mange af verdens største underholdnings- og livsstilsbrands. Med Adobe Experience Cloud i ryggen vil fodboldklubben centralisere al data over kundeprofiler i realtid og være i stand til at levere personaliseret indhold på tværs af apps, tjenester og kanaler på de præcise tidspunkter og steder, hvor fans engagerer sig med Real Madrid-brandet.

"Vores fans’ oplevelse kommer i første række, så at vælge en samarbejdspartner som Adobe, der er førende inden for kundeoplevelser, var et let valg. Den næste generation af globale fans er mere kreative end nogensinde, og Adobes DNA og omfattende muligheder gør det muligt for os at realisere vores vision om et globalt fællesskab, der vil engagere sig i vores udvidede digitale handelsøkosystem. Adobe hjælper os med at balancere data og privatlivets fred på en måde, så vi kan lære vores fans bedre at kende gennem fortjent tillid og ved at levere de produkter og tjenester, de efterspørger," siger Michael Sutherland, der er Chief Transformation Officer hos Real Madrid.

Om det nye partnerskab siger President of International hos Adobe, Paul Robson:

“Ved at bruge Adobe Experience Cloud bliver Real Madrid i stand til at dele personligt tilpasset indhold til deres fans i realtid og i en skala, der sætter skub i fodboldklubbens mission om at blive et globalt underholdningsbrand. Klubben kan skabe endnu tættere forbindelser med deres verdensomspændende fanbase ved at tage fansenes elektrificerende følelser fra stadion og omsætte dem til medrivende digitale oplevelser."

Nye fanoplevelser - både på Bernabéu og online

Real Madrid styrker fansenes interaktioner med brandet ved at gøre brug af Adobes data- og oplevelsesfokuserede tilgang:
• Adobe og Real Madrid vil på digital vis bringe den ikoniske Santiago Bernabéu-stadion ud til et globalt publikum gennem et udvidet økosystem af onlineoplevelser, produkter og tjenester. På den måde forvandler de stadion til en virtuel destination, der er tilgængelig for millioner af fans.
• Fansene vil få et endnu mere personligt forhold til Real Madrid-brandet, der med digitale og personaliserede oplevelser på tværs af platforme, kanaler og enheder bringer dem tættere på klubben.
• I dag ændrer de digitale reklametavler sig på stadion alt afhængigt af, hvilket land fansene er bosat i. I fremtiden vil Real Madrid kunne tilbyde personaliserede reklamer baseret på, hvor fans befinder sig på et givent tidspunkt fx i offentlige transportmidler eller på en bar.

Adobe bygger bro mellem fansene og Real Madrids sponsorer samt partnere, hvilket styrker Real Madrids omnichannel-forretning og kundebase og øger værdien for brandsponsorer og partnere gennem nye kommercielle muligheder.

Real Madrid vil også bruge Adobe Experience Cloud til at forbinde fans og sponsorer. I de tilfælde, hvor fans aktivt har valgt det til, kan brands gennem segmentbaserede profiler fra Real Madrid skabe mere direkte og personlig kontakt med forbrugere fx via personlige tilbud og kontekstuelle reklamer, der er i tråd med Real Madrids generelle fanoplevelse. Brands kan fx målrette produkter, der er forbundet med bestemte spillere til udvalgte typer af fans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere