Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TP-Link Deco X20: Overkommelig mesh-power

Dette billige mesh-system med to enheder klarer sig ganske flot, når det gælder hastighed og dækning.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nogle af de hyppigste gennemgående træk ved netværksprodukter fra TP-Link er attraktiv pris kombineret med god performance og indretningsvenlige design. Det nye Deco X20-system er ingen undtagelse fra denne regel.

På papiret adskiller Deco X20-sæt sig ikke fra så mange andre af markedets økonomiske mesh-systemer. Det består af to kompakte, identiske og cylindriske enheder, og det rangerer i AX1800-klassen, som aktuelt er den laveste i Wi-Fi 6-universet. Hvorfor så vælge X20?

I sådan en situation kan den bedste guide være en uvildig teknisk test som den, du læser nu. Vores målinger dokumenterer, at X20 leverer en effektiv Wi-Fi-dækning over 220 kvm fordelt på tre etager i et ældre hus.

God sendestyrke

Hvad er så TP-Links hemmelighed. Først og fremmest har firmaet udviklet noget god hardware med tilhørende software, og dernæst afslører vores målinger af enhedernes energiforbrug, at der er skruet godt op for sendestyrken. Det koster lidt på elregningen, men det er heller ikke gratis at trække kabler eller købe flere mesh-enheder.

Opsætningen af systemet er lige ud ad landevejen, når man bruger en frisk udgave af Deco-appen. Den vi i forvejen havde på vores smartphone, drillede lidt, indtil vi afinstallerede appen og installerede den igen.

Endelig skal vi fremhæve, at X20-enhederne er kompatible med alle andre Deco-modeller. Så længe TP-Link følger den politik, betyder det ekstra frihed til at opgradere eller udbygge et Deco-system.