Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: WD_Black SN750 SE 1TB: Potent SSD til gameren

Selvom den på sin vis spænder den ben for sit eget potentiale, er der ikke desto mindre et fint forhold mellem kapacitet, ydelse og pris i denne særudgave af WD_Black SN750.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Gaming stiller ikke kun høje krav til grafikkort og processor, men i høj grad også til computerens lagerdisk. Der er ikke noget værre end lange load-tider (okay, i et større eksistentielt perspektiv er der nok, men irriterende er det i hvert fald). En hurtig SSD minimerer den slags problemer, og sådan én får du med WD Black N750 SE.

Beskedent boost

Der er tale om en diskret opgradering af WD_Black N750, først og fremmest med den forskel, at du her får en PCIe 4.0 controller (Gen4x4), som potentielt åbner op for højere hastigheder. Det anvendte NAND modul begrænser dog båndbredden til PCIe Gen3x4 niveau, så ydelsesboostet er beskedent.

Læsehastigheden er angivet til 3,600MB/s og skrivehastigheden til 2,800MB/s i den 1TB-version som vi havde til rådighed. I vores test leverede drevet præcis dette, nærmest til punkt og prikke. Det er hurtigt sammenlignet med de drev du finder i mange gaming-maskiner i dag, så drevet kan være en fin opgradering.

Prisen er desuden ganske fornuftig for denne 1TB version drevet, når man ser på kombinationen af kapacitet og ydelse.

Pris: 969 kroner (1TB)

Bedømmelse: 4/6 stjerner