Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 11 på vej ud i Danmark – sådan retter du udseendet

Udrulningen af Windows 11 er for alvor kommet til Danmark. Designet er nyt og moderne, men måske bryder du dig ikke om de mest iøjnefaldende ændringer. Heldigvis kan du selv rette tilbage.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Windows 11 rulles nu for alvor ud i Danmark. Redaktionen er bekendt med, at mange læsere med Windows-pc i de seneste dage har fået tilbuddet om at opgradere til den nye variant af Microsofts styresystem. Microsoft begyndte allerede i efteråret at tilbyde Windows 11 til brugere med Windows 10-pc’er, men den automatiske udrulning er ikke sket over hele kloden samtidig af praktiske grunde. Nu er turen så kommet til vores del af verden.

Det første indtryk, man får af styresystemet, er et nyt, mere moderne design, og at Startmenuen bliver vist. Samtidig opdager du, at proceslinjen ser anderledes ud. Ikonerne er nu midtstillet.

Længere afstand

Når du åbner Stifinder, vil afstanden mellem filer, dokumenter og mapper være større, end du som standard havde vænnet dig til med Windows 10.

Desuden vil du opdage, at nogle af menupunkterne er forsvundet i kontekstmenuen, hvis du højreklikker på et dokument. Det gælder for eksempel ”Klip”, ”Kopiér” og ”Omdøb”. De sidder nu øverst eller nederst i menuen i form af små stregikoner.

Nogle pc-brugere er nok ikke begejstrede for at skulle ændre vaner og skulle orientere sig i en brugerflade, som er ændret. Efter et stykke tid vil mange vænne sig til den lidt forandrede måde at navigere på i Windows. Men det er mulighed for at ændre Windows 11 i nogen grad, så den i højere grad ligner det udseende, man har vænnet sig til i Windows 11.

Sådan ændrer du tilbage

For eksempel kan du i Stifinder ændre linjeafstanden mellem dokumenter og mapper. Du vælger blot i menuen foroven Vis > Kompakt visning, så ser Stifinder næsten ud, som den plejer.

Hvis du vil have ikonerne på Proceslinje til at stå venstrestillet ligesom i Windows 10, skal du højreklikke på Proceslinjen og vælge Indstillinger for Proceslinje > Personlig tilpasning > Proceslinje > Justering af Proceslinje. Her vælger du så ”Venstre”.

 Der er stadig enkelte menutekster, som ikke er oversat til dansk.
Der er stadig enkelte menutekster, som ikke er oversat til dansk.

Windows 11 er endnu ikke helt fejlfri. Eksempelvis "frøs" nærværende skribents pc, da billedet på Skrivebordet skulle skiftes. Men mest iøjnefaldende er der stadig menupunkter, som ikke er oversat til dansk, som det fremgår af billedet her på siden.

Vi følger udrulningen af Windows 11 de kommende dage og arbejder på at indhente en kommentar fra Microsoft i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere