Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung klar med prisvenlig tablet

Galaxy Tab A8 koster kun 2000 kroner, men byder på god skærm og tilstrækkelig power til at klare stort set alt man forventer af en moderne familie-tablet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En tablet er undværlig i mange familier. Til allround familiebrug behøver man dog ikke nødvendigvis den bedste og den dyreste. Den vigtigste er at den har en skærm, god lyd og tilpas power til streaming, spil, videoopkald og websurf.

Den nye Galaxy A8 fra Samsung ser ud til at at ramme plet på netop de punkter.

Den byder på 10,5" Ful HD TFT-skærm med smalle skærmkanter og billedformat på 16:10. Dertil kommer fire højttalere med Dolby Atmos, som skal være i stand til at levere flot lyd i spil og film. Kræfterne kommer fra en ottekernet processor på 2GHz og den sælges med enten 3 GB eller 4 GB ram samt 32 GB, 64 GB eller 128 GB lagerplads. Dertil kommer en microSD-kortlæser, som giver mulighed for op til 1 TB ekstra lagring.

Batteriet på 7.040 mAh med understøttelse af op til 15 W hurtigopladning.

Klar til børnene

Samsung Kids-funktionen tilbyder interaktivt og pædagogisk indhold med forældrekontrol til de yngste familiemedlemmer. Her kan børn nyde en sjov og personlig tabletoplevelse takket være Samsungs partnerskab med globale indholdspartnere. Det er muligt at tilpasse startskærmen med legende ikoner og farvesammensætninger og samtidig låse muligheden for, at dine børn kan foretage køb inde i apps uden din godkendelse.

Alsidig allround-tablet

Galaxy Tab A8 understøtter at du kan køre to apps samtidigt side om side og du kan også tilføje et pop up-vindue med et andet program gennem Multi-Active Window.

Hvis du deltager i en forelæsning, kan du chatte med klassekammerater, tage noter og se en præsentation på samme tid. Drag & Split-funktionen åbner automatisk et andet browservindue, hvis du for eksempel trækker et link fra dit nuværende browservindue til den anden side af skærmen.

Gennem Samsungs Galaxy-økosystem kan du nemt dele information, tekst, links og billeder med andre Samsung Galaxy-enheder og streame skærmen til et Samsung Smart-tv.

Galaxy Tab A8-ejere får mulighed for at nyde live- og on-demand-underholdning gratis gennem Samsung TV Plus-appen. Galaxy Tab A8 er understøttet af Samsungs brancheførende Knox-sikkerhedsplatform med flerlagsbeskyttelse. Konstant realtidsbeskyttelse af kernesoftwaren sikrer, at eksterne trusler ikke kan få adgang til enheden.

Samsung Galaxy Tab A8 vil være tilgængelig i de danske butikker fra begyndelsen af januar og kommer i farverne Grey, Silver & Pink Gold. Prisen starter ved 2000 kroner.

Specifikationer for Samsung Galaxy Tab A8:
Samsung Galaxy Tab A8
Visningsområde 10,5 tommer* 1 920 x 1200 (WUXGA) TFT

*Målt diagonalt som et helt rektangel uden hensyntagen til de afrundede hjørner. Det faktiske visningsområde er mindre på grund af de afrundede hjørner

Styresystem Android 11
Dimensioner 246,8 × 161,9 × 6,9 mm
Vægt Wi-Fi / LTE: 508g
Kamera [Bagkamera] 8MP AF

[Frontkamera] 5MP

Hukommelse* 3 GB RAM med 32 GB intern lagring /

4 GB RAM med 64 GB intern lagring/

microSD** op til 1 TB

*Tilgængeligheden af lagring kan variere afhængigt af marked, model, farve eller operatør. Den faktiske tilgængelighed af lagring kan variere afhængigt af forudinstalleret software og marked, model, filstørrelse og format.

**MicroSD-kort sælges separat

Processor Octa-Core, 2 GHz
Batteri* 7 040 mAh (15 W adaptiv hurtigopladning er understøttet**)

* Typisk værdi testet under laboratorieforhold fra tredjepart. Typisk værdi er den estimerede middelværdi givet afvigelsen i batterikapacitet blandt batteriprøverne testet i henhold til IEC 61960-standarden.

** 15W Adaptive Fast Charger sælges separat.

Opkobling LTE*

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

* Tilgængeligheden af LTE-modellen varierer afhængigt af markedet og operatøren.

Farve* Grå, Silver, Rosa Guld

* Produktets farvetilgængelighed kan variere afhængigt af marked, region og transportør.

Indgange Typ C USB 2.0, 3.5mm Jack Stik
Sensor Accelerometer, Kompas, Gyro, Lys, Hall Sensor
GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
Lyd Fire stereohøjtalere, Dolby Atmos®
Sikkerhed Samsung Knox, Face R-ecognition
Tilbehør* Cover, klar kantbeskyttelse, beskyttende stående omslag

*Tilbehør kan købes separat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere