Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: Lenovo ThinkPad X1 Fold

Kan man gøre det samme som med mobiltelefonerne og bygge en foldbar pc? Det satte Lenovo sig for at bevise.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den banebrydende ThinkPad X1 Fold har i udfoldet stand en 13”-skærm, og der kan tilsluttes tastatur, så den fungerer som en komplet pc. Og den fungerer godt. Prisen afhænger naturligvis af konfigurationen – vi har set priser fra 11.000 til 27.000 kroner.

Tilslutninger og lyd

Wi-Fi 6 og 5G giver hurtig adgang til nettet. Der er også Bluetooth og kablede forbindelser i form af to USB-C-porte. Opladning sker med netop USB-C. Der er indbyggede højttalere (Dolby Audio Premium) og mikrofon.

Klik tastatur på

Hvis du har brug for et tastatur, kan du koble det medfølgende, millimetertynde og trådløse keyboard fast her – magnetisk! Men du kan også omdanne den nederste del af skærmen til et vir-tuelt tastatur.

Klappes sammen til det halve

Den berøringsfølsomme skærm måler i udfoldet stand 13,3”, hvilket er ganske normalt for en bærbar. Men når den foldes sammen, er hele computeren så lille, at den kan være i selv en lille dametaske. Vægten er også i den fjerlette ende: under et kilo.

Solid og holdbar

Hængslet er ifølge Lenovo lavet, så det kan tåle nærmest uendelig mange bøjninger. Det folder med en behagelig modstand i hele dets vandring, så skærmen kan holde sin position, næsten uanset hvordan du vinkler den. Byggekvaliteten er høj.

Lysstærk skærm

Skærmen er en OLED-type med en opløsning på 2048 x 1536 pixel samt understøttelse for Dolby Vision. Panelet leverer et billede, som er skarpt, farvestærkt og kontrastrigt. Der er et 5 MP-webkamera i toppen med mulighed for ansigtsgenkendelse.