Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lydlegende laver ambient pladespiller

Brian Eno, som er fader til ambientmusikken og producer på nogle af musikhistoriens største værker, har designet en pladespiller med LED-belysning, der afspejler hans ambiente musikideal.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis ikke du kender navnet Brian Eno, så kender du garanteret noget af det musik har været involveret i. Som producer har han spillet en vigtig rolle for lyden på U2s mest ikoniske værker, samt David Bowies berliner-plader, de vigtigste Talkings Heads-plader og i nyere tid arbejdet sammen med blandt andet Coldplay. Derudover har han lagt grundstenen til ambient-genren med værker som Discreet Music og Music for Airports.

https://www.altomdata.dk/pladespillere-stortest-giv-dine-vinyler-de-bedste-vilkaar/

Nu kan han også kalde sig grammofondesigner.

En organisk enhed

I samarbejde med Paul Stolper Gallery har Brian Eno skabt en pladespiller, hvis design lægger sig i forlængelse af lydidealet på hans ambient-plader. Nemlig at bidrage til rummets stemning og udgøre en organisk enhed, uafhængig af skaberen.

Brian Eno med sin pladespiller. Brian Eno med sin pladespiller.

Lysende LED-dioder interagerer med hinanden og danner skiftende farver i akrylskallen, som omgiver dem. Det giver ifølge Brian Eno lyset en særlig stoflig karakter:

“The light from it was tangible as if caught in a cloud of vapor,” fortæller Eno om pladespilleren: “We sat watching for ages, transfixed by this totally new experience of light as a physical presence.”

Det tekniske er der ikke mange oplysninger om, udover at pladespilleren er baseret på en 9V motor med lav støj samt en 18 mm matteret glastallerken og at den er 110mm høj.

Pladespillen sælges via Paul Stolper Gallery i et begrænset oplag på 50 styk. Prisen får man oplyst ved at oprette henvendelse til galleriet, men selvom den formentlig er temmelig pebret, er pladespillerne allerede udsolgt.

Alle billeder: Brian Eno/Paul Stolper Gallery
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere