Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Netgear GS308EPP: Managed switch med strømforsyning

Der er masser af muligheder for at indstille switchen præcis til dit netværk.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den kompakte Netgear GS308EPP kan slå to fluer med ét smæk, fordi denne switch kan overføre både data og strøm via almindelige LAN-kabler. Denne egenskab er smart for virksomheder og private, der benytter sig af opkoblede enheder som overvågningskameraer, Wi-Fi-adgangspunkter, VoIP-telefoni og diverse andre IoT-enheder.

Med denne switch kan man nøjes med at trække et enkelt kabel til hver enhed, så man både sparer penge og får bedre overblik over en ”ormegård”. GS308EPP kan levere op til 30 W til hver af de op til 8 opkoblede enheder, men dog maksimalt 120 W i det hele.

Managed switch

Man kan sagtens bruge GS308EPP som enhver anden ”connect & forget”-switch. Hvis man ikke vil mere end det, vil vi dog hellere anbefale den noget billigere GS108PP med samme antal porte og strømkapacitet, men uden management-faciliteter.

Den testede GS308EPP kan tilgås via Netgears Insight-app på en smartphone eller – bedre, synes vi – en browser og skræddersys efter en installations individuelle behov. Det er lidt som at dykke ned i en avanceret routers menusystem – og en smule nørdet.

Blandt meget andet kan man for hver port bestemme, hvordan den skal rangere i hierarkiet. Det vil sige, at man kan afgøre, om en ports prioritet skal være ”Low”, ”High” eller ”Critical”, samt hvor meget strøm den maksimalt må trække. Der er fornuftige hjælpetekster i nuerne plus en komplet pdf-manual til download.