Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny forsikring til elbilejere: Henter bilen, hvis batteriet går død

Landets næststørste forsikringsselskab lancerer nu en skræddersyet forsikring til kunder med elbiler. Den indeholder blandt andet dækning af skader på bilens batteri i trafikuheld, selvrisiko ved tyveri og skader på ladekabler og ladestandere samt skader på glas som fx panoramatag, der er udbredt i elbiler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Som en særlig service for elbilejere omfatter forsikringen også en taxa-service, hvis bilen løber tør for strøm på farten.

Kunden og bilen bliver transporteret hurtigt videre til lige præcis der, hvor man ønsker, fx den nærmeste ladestation eller den planlagte destination. Servicen er en del af vejhjælpordningen og indebærer en ”timegaranti”. Er hjælpen ikke fremme inden for én time, får kunden sin betaling for hele året tilbage.

”Vi oplever en markant efterspørgsel på et decideret elbilprodukt, som formentligt kun vil stige, i takt med at elbiler fylder mere og mere i nyregistreringerne, og at bilmærker konstant udvider udvalget af størrelser og modeller,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

”Derfor skal der naturligvis også være en attraktiv forsikring, som er udviklet på baggrund af ønsker og feedback fra vores kunder, og som matcher nye behov, eksempelvis hvis bilen løber tør for strøm på en kold vinterdag. Vi tror på, at stærke dækninger og konkurrencedygtige priser vil medvirke til, at vi kan blive det forsikringsselskab, man naturligt vil vælge, hvis man har en elbil,” siger han.

Hvem femte nye bil kører på el

For nylig introducerede Topdanmark også muligheden for at benytte et nyt ”drive in”-værksted, hvor kunder kan få ordnet små skader på to timer, og som udleder 95 procent mindre CO2 end et traditionelt værksted.

”Elbilproduktet og drive in-værkstedet er begge strategiske tiltag, der skal bidrage til at styrke vores position på markedet for bilforsikringer og vores konkurrenceevne. Begge matcher behovene hos et voksende forbrugersegment, der efterspørger mere klimavenlige alternativer,” siger Carsten Elmose.

”Tiltagene er også udviklet med en ambition at støtte den grønne omstilling. Vi arbejder selv for at blive CO2-neutrale i 2030, og parallelt ser vi hele tiden på, hvordan vi gennem vores kerneforretning kan stimulere aktiviteter, der bidrager til en positiv udvikling af vores samfund,” siger han.

Den seneste opgørelse fra De Danske Bilimportører viser, at elbiler udgjorde 20 procent af nysalget i november. Det er mere end en fordobling siden starten af året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere