Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: Asus ROG Moderskibet

Vi har aldrig set noget helt ligesom denne før. ROG Mothership ligner resultatet af en uheldig alliance mellem en Microsoft Surface tablet og en fuldfed gamingbærbar.

Af Mette Eklund, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Funktionelt set, tilhører ROG den sidstnævnte kategori, og med en niende generations Intel Core i9-processor, en Nvidia GeForce RTX 2080-gpu og 64 GB ddr4-2666-hukommelse er Mothership klar til at håndtere stort set alle trippel-A-spil.

Tastaturet kan enten bruges som en almindelig laptop eller kobles fra og foldes i to for en mere afslappet brug. Skærmen (og computeren selv) holdes oppe af en metal-finne, der stikker ud fra bagsiden, og gør dig i stand til at justere skærmens vinkel, og forbedrer luftgennem-strømning for at holde gpu’en kølig. Det er en tung enhed med to store strømforsyninger for maksimal overclocking-potentiale.

En desktop-erstatning til den nye 4K-æra, og den er udstyret til at håndtere spil, videoredigering og meget mere. På siden er der masser af porte: to USB-C, fire USB, en SD-kortlæser og en HDMI out. Den skuffer ikke på lydsiden: Den opretstående formfaktor giver plads til fire højttalere på fronten, der sender højkvalitetslyd direkte imod dig for en ekstra fordybende oplevelse.

Fire karat

På trods af computerens lidt klodsede og tablet-lignende udseende, er dette ikke en trykfølsom skærm; det er et 4K 144 Hz panel med Nvidia G-Sync-understøttelse, og den ser absolut fantastisk ud i drift. Farver er levende, og åbne miljøer i spil ser smukke ud, da Mothership’s powerhouse-hardware ingen problemer har med at køre de fleste spil på 4K.

Numner et

Tallene er skjult under den vertikale trackpad på tastaturet. Med et tryk på en knap, bliver de røde tal oplyst og ophæver trackpadens funktio-ner. Det er ok – som ved de fleste laptops med mange kræfter vil hovedparten af brugerne tilslutte en mus, og det gør trackpad’en til det perfekte sted at indtaste tal.

Hukommelses-krig

Selvom PCIe 4.0 måske stadig ikke er tilgængelig for Intel-systemer, så har Mothership en opfindsom løsning: tre PCIe 3.0 M.2-drev, der er koblet sammen i RAID 0. Dette giver effektive læse-hastigheder på over 8 GB/s, hvilket er mere end det teoretiske maksimum ved PCIe 4.0.