Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sonos lancerer ny soundbar med Dolby Atmos

Sonos Arc byder på omsluttende Dolby Atmos lyd, trådløst surround-setup og adgang til det omfattende Sonos-univers.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her til aften har Sonos løftet sløret for en helt ny soundbar. Den første fra producenten, der understøtter Dolby Atmos.

I samspil med 11 drivere, heraf to opadrettede til 3D-lyd, sikrer Atmos-teknologien et ultrabredt lydbillede.

Arc er tunet i samarbejde med Oscar-vindende lydteknikere og tilpasser sin lydprofil via software på grundlag af hjemmebiografens konfiguration, og hvad der afspilles, uanset om det er stereo, Dolby Audio 5.1 eller Dolby Atmos. Mere end 25 forskellige streamingtjenester tilbyder indhold med Dolby Atmos.

Tilpasser sig rummet

Man kan finjustere Arcs lyd i Sonos-appen med funktioner som taleforbedring til at gøre stemmer tydeligere, natlyd til at dæmpe larmende eksplosioner og en opdatering til Sonos' Trueplay-teknologi, der afstemmer Arcs akustiske profil til rummet og tager højde for den vandrette og lodrette lyd, omsluttende lyd giver.

Arc fås i mat sort og mat hvid og har et 270-graders afrundet plastikgitter.

Sonos Arc. Sonos Arc.

Den kan både placeres foran et stående TV eller monteres på væggen med beslag. Tilslutning til tv'et sker med HDMI eARC- eller HDMI ARC.

Arc bygger på Sonos' nye softwareplatform og kan både styres med den nye Sonos-app, TV'ets fjernbetjening, Apple AirPlay 2 eller stemmen via Google Assistent og Amazon Alexa.

Sonos Arc er tilgængelig fra 10. juni til en vejledende pris på 6.699 kroner og kan forudbestilles fra i dag på sonos.com.

Arc erstatter Playbar og Playbase i Sonos' sortiment.

Opdateret Sub

Lydoplevelse bliver endnu større ved at tilføje Sub og et par One-surroundhøjttalere.

Førstnævnte kommer også i en ny version, der dog er identisk med den gamle bortset fra design og opdatering til de nyeste Sonos-features. Sonos Sub fås i sort og hvid til 5.999 kr. Den er tilgængelig 10. juni, men kan forudbestilles fra i dag.

Sonos Sub. Sonos Sub.

Ny Sonos-app

Fra den 8. juni kan Sonos' brugere downloade den nye Sonos-app. Denne opgraderede softwareplatform bliver drivkraften bag den næste generation af produkter og oplevelser fra Sonos, herunder Arc, Five og tredje generation af Sub. De tre nye produkter kører udelukkende på den nye app.

Den nye app understøtter lydteknologier med højere opløsning, hvilket tydeligt kan høres med Dolby Atmos på Arc. Desuden har den forbedret sikkerhed og et mere brugervenligt design. Med opdatering af brugergrænsefladen bliver det nu endnu lettere at søge efter indhold, styre lyden og tilpasse den personlige oplevelse med nye funktioner, b.la. mulighed for at gemme rumgrupper.

Den nye Sonos-app omstiller nemt systemet til den nye platform. Alle favoritter, tjenester og indstillinger bliver gemt.

Som en sidste nyhed lancerer Sonos også en ny udgave af sin største højttaler, Play:5. Læs mere om den herunder:

https://www.altomdata.dk/five-sonos-opdaterer-sin-stoerste-hoejttaler/
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Engineer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Azure Cloud DevOps Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere