Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

8 stærke tips til Google Chrome

Få mere ud af Googles Chrome-browser med disse tips og tricks.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Bruger du Chrome i timevis hver eneste dag enten på hjemmekontoret eller til private sager, kan du ikke undvære disse smarte tips og tricks til den populære browser.

IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 giver dig her 8 simple og effektive tips, så du kan surfe både hurtigere og mere effektivt.

1. Boost dine Google-søgninger

Hvis du vil spare tid, når du søger på nettet, kan du afgrænse dine Google-søgninger til et specifikt domæne ved at skrive ”site:domæne.dk”. Leder du efter en bestemt artikel eller et emne, fx om Elgiganten har tilbud på en iPad Air 2, kan du indtaste denne sætning i adressefeltet: site:elgiganten.dk + iPad Air 2.

2. Gem alle åbne faner i en mappe

Et nyttigt trick til dig der har flere forskellige faner åbne samtidig, hvor du ønsker at gemme alle sammen, så du nemt og hurtigt kan fortsætte hvor du slap. Tryk på Ctrl + Shift + D (Cmd + Shift + D hvis du har en Mac). Her gemmer du alle de åbne faner som et bogmærke i en mappe. Når du så er klar til at åbne dem igen, højreklikker du på mappen og trykker på ”Åbn alle bogmærker i nyt vindue”.

3. Smarte genveje

Ctrl/Cmd + L – Markerer al teksten i adressefeltet.
Ctrl/Cmd + T – Åbner en ny fane.
Ctrl/Cmd + W – Lukker nuværende fane.
Ctrl/Cmd + Shift + T – Genåbner fane, som du lukkede ned sidst.
Ctrl/Cmd + Shift + B – Viser eller skjuler feltet med bogmærker.
Ctrl/Cmd + Shift + Delete – Åbner fanen, hvor du kan rydde din browser-historik.

4. Luk lynhurtigt flere faner

Når du har surfet længe og fanerne er ved at hope sig op, kan du højreklikke på en fane og vælge ”Luk alle andre faner”. Du slipper dermed for at lukke fanerne en for en, men lukker alle andre faner pånær den side, du befinder dig på. Du kan også vælge ”Luk fanerne til højre”. Dette trick er perfekt til dig, der har de vigtige faner til venstre og de tilfældige til højre.

5. Zoom ved hjælp af tastaturet

Tryk på Ctrl (Cmd) og “+” eller “-“ for hurtigt at zoome enten ind eller ud på hvilken som helst hjemmeside du befinder dig på. Du trykker på Ctrl (Cmd) + 0 for at vende tilbage til de sædvanlige 100%.

6. Få svar på tal i adressefeltet

Chromes adressefelt kan hjælpe dig med matematiske udregninger, så du hverken behøver en lommeregner eller at surfe efter svaret. Skriver du et regnestykke i adressefeltet, kommer svaret op lige nedenunder. Skriver du ”temperatur”, kan du se vejret og antal grader lige nu.

7. Hold dine bogmærker adskilt fra andre brugere

Hold dine bogmærker og indstillinger adskilt fra andre brugere af computeren ved at oprette flere Chrome-profiler. Gå ind i Chromes indstillinger og scroll ned til ”Personer”, hvor du kan vælge at aktivere gæstesessioner. På den måde har du styr på dine bogmærker og personlige indstillinger.

8. Privat brug af internettet

Ønsker du at surfe privat, kan du åbne et inkognito-vindue. Det gør du ved at åbne Chrome og klikke på ikonet med de tre prikker øverst til højre og derefter klikke på ”Nyt inkognito-vindue”. Du kan også bruge tastatur-genvejen Ctrl+Shift+N (⌘+Shift+n på en Mac). Anvender du inkognito-vinduet, bliver din browser-historik ikke gemt på computeren.