Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Elektriske varebiler på vej til Danmark fra Kinas største bilproducent

Den kinesiske elbilsproducent Maxus indtager det danske marked med Maxus EV80, en el-varebil, der kan transportere mere end ti kubikmeter over en rækkevidde på op til 200 kilometer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Endnu en kinesisk elbilsproducent etablere sig nu på det danske marked. Maxus er et helejet datterselskab af SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), der producerer syv millioner biler årligt. Det gør selskabet til Kinas største - og verdens syvende - største bilproducent.

SAIC er iøvrigt partner i verdens største producent af elbilbatterier, CATL (Contemporary Amperex Technology Ltd).

Maxus har været etableret i Norge siden 2018, hvor IKEA blandt andet bruger Maxus EV80 til hjemmeleveringer i Oslo-området. I Sverige testes Maxus EV80 af en række vognmænd, inklusive Widrikssons og Bring Sweden.

Det er med erfarne kræfter, i form af Steffen Vilstrup, tidligere regionchef for FCA, som Country Manager, at man gør sin entre på det danske marked.

Varekørsel på strøm

Den første bil vi får at se, kommer allerede efter sommerferien. Det Maxus EV80, en el-varebil, der kan transportere mere end ti kubikmeter over en rækkevidde på op til 200 kilometer.

Maxus EV80 vil således konkurrere i samme segment som Mercedes Sprinter og Volkswagen Crafter.

Maxus EV80. Maxus EV80.

Lidt senere kommer Maxus e-Deliver 3 varebiler (ses på billedet i toppen), som findes i to størrelser (4,8 og 6,3 m3) med 2 forskellige batterier (35 og 52,5 kWt). Maxus har hidtil solgt over 800 e-Deliver 3 i Norge og Sverige.

En personbil fra Maxus er ligeledes på vej til det danske marked.

"Biler på EL har betydet en systemændring i bilindustrien. Nye spillere kommer nu ind på det danske marked og tager markedsandele fra de allerede etablerede bilproducenter. Jeg tror, Maxus har gode muligheder for, at etablere sig på det danske marked, ikke mindst om nogle mdr, hvor vi kommer med vores personbiler. Det bliver spændende at tage del i denne rejse og jeg vil gerne bidrage med min erfaring fra den ”gamle verden”, til den nye klima venlige æra i bilbranchen", siger Steffen Vilstrup i en pressemeddelelse.

Med biler som disse tager elektrificeringen af den tungere transport til. Inden længe kommer de helt store lastbiler også elektriske motorer, blandt andet i form af Tesla Semi:

https://www.altomdata.dk/semi-nu-kommer-teslas-elektriske-lastbil/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere