Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic HZ1000 65”: Skabt til store filmoplevelser

Skærmen er fintunet af professionelle filmskabere og leverer et billede, der er Hollywood værdigt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Panasonics fokus er klart. Her drejer det sig om film (og ja okay, også serier, som vel efterhånden er den dominerende, visuelle fiktionsform på de danske tv-skærme).

Tv’et er ikke bare fintunet og godkendt af professionelle filmfolk, det er også blandt de første med en særlig indstilling, som optimerer billedet efter en standard, der er udviklet i Hollywood-studierne, for at gengive indholdet, som det har været tænkt fra skaberne.

Det lyder måske lidt som salgsgas, men ideen er faktisk glimrende, for det gør, at filmskaberen ved, hvordan indholdet vil se ud hjemme i stuerne, og derfor kan optimere det perfekt.

Indstillingen aktiveres ved at vælge ”Filmmaker” blandt billedindstillingerne. Så opstår en sprødhed i kontrasten, dybde i farverne og ro i bevægelserne, som ganske enkelt ér imponerende.

Stærk billedteknologi

Det havde dog ikke været muligt, uden at der også var tale om et tv med stærk billedteknologi. Panasonic har dyrket OLED-teknologien længe og ved, hvordan man udnytter dens styrker.

Meget af magien ligger i Panasonics stærke billedprocessor, og man har så suppleret med de nyeste standarder som HDR+ og den intelligente Dolby Vision IQ, der analyserer lyset i lokalet og tilpasser billedet derefter.

Det fungerer ganske fint, dog kommer man ikke udenom, at Samsungs tv har sine fordele, når det gælder højt belyste rum. Tv’et understøtter Dolby Atmos, men leverer en mere indelukket og spinkel lyd end Samsungs tv. Der er ikke samme tredimensionale fornemmelse.

Dog er det muligt at tilslutte en dedikeret subwoofer, og det vil uden tvivl hjælpe i hvert fald på bunden i lyden, som der ikke er meget af direkte fra tv’et.

Eksemplarisk montering

Skærmen er utrolig tynd, diskret og elegant. Den er en fryd at montere, da du bare skal placere den ovenpå den runde fod, hvor den klikker sig fast. Nemmere bliver det ikke. Foden gør det ovenikøbet muligt at dreje tv’et i den vinkel, du ønsker.

Lidt sløjere står det til med betjeningen, i hvert fald i den indledende fase. Her kan man komme ud i blindgyder, hvor det er svært at finde frem og tilbage.

Grundlæggende er styringen dog nogenlunde ligetil, og fjernbetjeningen, der følger med, er indbegrebet af en klassisk tv-remote. En ordenlig moppedreng. Det er ikke et tv med de store armbevægelser.

Panasonic kører sejren sikkert i hus ved at optimere de ting, de allerede gør rigtig godt og bygge ovenpå med endnu stærkere filmteknologi, som giver en exceptionel oplevelse for skærmen.